Veszprém

2015.06.15. 14:30

Viszonylag jól viselik az állatok a forró napokat

Veszprém – Jól viselik az állatok a hőséget, hiszen az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően egyre több búvó- és árnyékos helyük van – nyilatkozta lapunknak Török László, a Veszprémi Állatkert ügyvezető igazgatója.

Szám Dorottya

- Az elefántok külső kifutójában egy medence épült, melyben a 3 fiatal elefántbika előszeretettel fürdőzik nap mint nap. A fókák és a pingvinek medencéi fölé éppen az ilyen forró nyári napok miatt szereltek fel napvitorlákat, melyek árnyékot biztosítanak ezeknek az érzékeny állatoknak. A dromedárokat, az orrszarvúkat és az ecsetfülű disznókat hűsítő zuhannyal frissítik fel gondozóik – nyilatkozta az ügyvezető igazgató, aki hozzátette, hogy a nagy hőségben nem csak az állatokra gondoltak, hanem a hozzájuk érkező látogatókra is. Kísérleti jelleggel két párásító ventilátort állítottak fel múlt hétvégén, amelyeknek nagy sikere volt a látogatók körében.

Elefántbikák hűsölnek a vízben. Fotó: Veszprémi Állatkert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!