Veszprém

2015.02.19. 17:31

Óvádi Péter: Ez a költségvetés Veszprém fejlődésének a kulcsa

Az új költségvetés összeállítása során a testület egységes és hatékony munkát tudott végezni, mivel a képviselők többsége már több ciklus óta tagja a testületnek - hangzott el Óvádi Péter, a Fidesz-KDNP városi frakcióvezetőjének sajtótájékoztatóján.

Szám Dorottya

Fotó: Szám Dorottya

Megtudtuk, hogy a 14 milliárd forintos főösszegből 10,8 milliárd forintot működtetésre, 3,2 milliárdot pedig fejlesztésekre tudnak fordítani, ami igen jó arány. Az idei költségvetéshez nem kellett hitelt felvennie az önkormányzatnak, amelyhez nagyban hozzájárult az önkormányzat adósságának és a Veszprém Aréna éves törlesztőrészletének állami átvállalása, valamint az állam 800 millió forintos támogatása. 500 millió forintot irányoztak elő úthálózat-fejlesztésre, négymilliárd forintból pedig uszoda épülhet a városban. Ez a költségvetés Veszprém fejlődésének a kulcsa - zárta sajtótájékoztatóját Óvádi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!