Veszprém

2014.09.23. 16:50

Kivirágzott az iskola

Veszprém - A Simonyi általános iskola előtti kert Baumgartner Lajosnak és Molnár Rolandnak köszönhetően megszépülve várja az iskolásokat és a környék lakóit.

Földesi Gábor

Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő Molnár Rolanddal, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnökével ünnepélyes keretek között ültetett évelő virágokat a Simonyi általános iskola előkertjébe.

A kertészkedésben az iskola 4/B és 6/A osztályos tanulói is segítségükre voltak, akik boldogan szépítették a tanintézet előtti részt.

Baumgartner Lajosnak és Molnár Rolandnak Somlai Sarolta segít az első virág elültetésében. A gyerekek nagyon aktívak voltak (Fotó: Heffler Péter)

Az első virágot Molnár Roland az alsó tagozatos Somlai Saroltával együtt ültette el. - Egyesületünk célja felkarolni a nehéz sorsú gyerekeket, Sarolta pedig egy tüneményes lány, az élet mégis nagy akadályokat gördített elé. Úgy gondoltam, azzal, hogy ő helyezheti el az első virágot, örömet szerzünk majd neki - árulta el Molnár Roland. Baumgartner Lajos már magáról a program fontosságáról beszélt. A célja az volt, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell virágot ültetni - kezdte Baumgartner Lajos. - Rendkívül aktívak és érdeklődők voltak, így azt hiszem, sikerrel jártunk. Emellett persze az is fontos, hogy az intézmény előtt kivirult kis kert az utca lakóinak is egy szebb környezetet teremt tette még hozzá a képviselő, aki elárulta, a közeljövőben az Egry és a Stadion utca felújított járdáját is átadják majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!