Veszprém

2014.06.18. 18:25

Jól teljesítettek a Simonyi iskola diákjai

Veszprém - Két nyugdíjba vonuló pedagógus Pro Meritis-érmet vehetett át a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolában szerdán tartott tanévzáró ünnepségén.

Király Ferenc

A rendezvényt a Búcsú az első osztálytól című vers vezette fel, majd Ebele Ferencné, az oktatási intézmény igazgatója értékelte a múlt héten zárult tanévet. Beszédéből kiderült: az iskolában magas szintű szakmai munka zajlott, ezért eredményes tanév van mögöttük. Diákjaik a megyei és országos tanulmányi, kulturális és sportversenyeken, diákolimpiákon jól szerepeltek.

Az ünnepségen részt vett Porga Gyula, a megyeszékhely polgármestere is, aki két nyugdíjba vonuló tanárnak adta át a Pro Meritis-érmet. Horváthné István Éva 1987-ben érkezett az iskolába, ahol matematika kémia szakos tanárként legutóbb a tanulószobán dolgozott, miközben az ifjúságvédelem felelőse is volt. Szívügyének tartotta a hátrányos helyzetű tanulók felkarolását és a matematikaseregszemlék megrendezését. Takács Bódis László egy esztendővel később került az iskolába. A magyar nyelv és irodalom tanáraként mindig lelkesen és lelkiismeretesen okította a fiatalokat anyanyelvünk szépségeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!