Veszprém

2014.04.09. 14:56

Átadták a Csolnoky-emlékérmeket

Schenek Antalné Gizella ápoló, dr. Réti György sebész és dr. Turcsányi Csaba szülész-nőgyógyász kapták idén a Csolnoky Ferenc emlékérmet és díszoklevelet. Az elismeréseket a Csolnoky emlékülés keretében a kórház Csillag-termében adták át szerdán.

Marton Attila

A résztvevőket az emlékülés szervezője, dr. Fulcz Ágnes köszöntötte. Beszédében kiemelte, 25 éve rendezik meg az emléküléseket, az elismerések pedig azt bizonyítják, hogy a kórházban még mindig sokan vannak, akik az egyre nehezedő körülmények között is elkötelezettséggel és kitartással dolgoznak.

Az emlékéremmel kitüntetettek laudációiban elhangzott, Schenek Antalné az általános ápolói, majd a műtős szakasszisztensi szakképesítés megszerzése után a veszprémi kórházban dolgozik 1974 óta: előbb a traumatológiai műtő munkatársaként, 2006-tól a központi műtő vezető szakdolgozó helyetteseként.

Dr. Réti György orvosi diplomájának megszerzése után szakvizsgázott sebészetből, 1983 óta az általános sebészeti centrum munkatársa – 1991 óta főorvosként – Veszprémben. Dr. Turcsányi Csaba szülész-nőgyógyász Ajkán kezdte szakmai pályafutását, Veszprémben 1983 óta dolgozik, jelenleg helyettes osztályvezető főorvosként. A kitüntetett nem tudott részt venni az ünnepségen, nevében dr. Fekete Tamás főorvos vette át az emlékérmet.

Az elismeréseket dr. Rácz Jenő főigazgató adta át. Az ünnepségen virágcsokrot vehetett át Illényi Gáborné, Csolnoky Ferenc dédunokája, aki az emlékülések rendszeres résztvevője. A díjátadó után két előadást hallhattak a jelenlévők. Dr. Gécs Sándor urológus főorvos a húgyúti fertőzésekről beszélt, amelyek a kórházi kezelések során szerzett fertőzések egyharmadát teszik ki. Előadásában kitért az antibiotikum-érzékenységre, valamint arról is említést tett, mit tehetnek az egészségügyi dolgozók a fertőzés megelőzéséért. A második előadó, Horváth Róbertné a cukorbetegségben szenvedő gyermekek gondozásának aktuális kérdéseiről beszélt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!