Veszprém

2013.09.23. 17:55

Az egyház szolgálata

Závodi Zsuzsanna lelkipásztor tizenöt éves veszprémi szolgálatáról és a templom felszentelésének tizenharmadik évfordulójáról ünnepi istentiszteleten emlékezett meg a református gyülekezet.

Balla Emőke

Krisztus egyházának szolgálata mindig Krisztus evangéliumához kötött szolgálat, mondta Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke a Veszprémi Református Egyházközség Kálvin János parki gyülekezete ünnepén. Igehirdetésében kiemelte: a szolgálat folyamatos, adott helyhez, szóbeli bizonyságtételhez kötött. Ma a misszió a hiteles, engedelmes élet, Isten akaratának cselekvése, ha kiábrázolódik rajtunk Krisztus. Závodi Zsuzsanna hiteles életét az Úristennek köszönjük, mondta.

A lelkipásztor három eseményt említett veszprémi szolgálata idejéből: a kezdeteket, amikor a gyülekezetben az ifjúsági kör szervezése volt a feladata, egy zempléni kirándulást. Tíz évvel ezelőtti beiktatását, amikor első gyermekét várta, valamint egy tavalyi, Molnár Mária mártírhalált halt misszionárius életét bemutató kiállítást.



Éppúgy őrzi ezeket az emlékeket, mint a most ajándékba kapott festményeket, Csonka Ibolya tűzzománc képeit. Istené a dicsőség, hogy együtt szolgálhattam veletek, akár hittantáborokban, többgenerációs táborokban, akár az istentiszteleteken, mondta meghatottan a gyülekezet tagjainak.

A vendégeket és a lelkipásztort köszöntötte Bognár Béla jelenlegi és Máthé Attila korábbi gondnok, a gyerekek énekkel és verssel szolgáltak az ünnepségen.

A Jutasi úti lakótelepen az 1980-as években merült fel az igény istentiszteletek tartására. A város 1993-ban telket adományozott a református gyülekezetnek. Az új templom 1997- 99 között épült, 1999-ben tartották az első karácsonyi istentiszteletet, a templomot 2000 nyarán szentelték fel, később kialakították a Kálvin János parkot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!