Veszprém

2013.06.05. 18:31

Értékteremtők köre

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte a Dózsavárosi Baráti Kör a városrész könyvtárának udvarán.

Napló

Az időnként zuhogó eső sem rontotta el az ünnepet, melynek során Csécs Ferenc, a Dózsavárosi Baráti Kör elnöke emlékezett vissza az elmúlt két évtizedre, majd Porga Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében értékteremtőnek nevezte a baráti kört, kiemelve, hogy annak tagjai mindig hittel és lelkesedéssel végezték el az önként vállalt feladatokat.


 

Porga Gyula polgármester Pro Meritis-díjjal tüntette ki Csécs Ferencet, a Dózsavárosi Baráti Kör elnökét (Fotó: Penovác Károly)


A város első számú vezetője Pro Meritis-díjat adott át Csécs Ferencnek, aki elmondta, hogy ezt a rangos kitüntetést a baráti kör valamennyi tagja nevében vette át. 

Dr. Mihalovics Péter, Dózsaváros önkormányzati képviselője megköszönte, hogy a baráti kör mindig felhívta a figyelmét a városrészben aktuális tennivalókra, és tagjai segítséget nyújtottak a munkák kivitelezésében is. Az ünnepség során felolvasták az itt élő Somlai Péter verseit, a zenét a Sédparti együttes szolgáltatta. – Húsz évvel ezelőtt úgy gondoltuk, egy kicsit szebbé kellene tenni a környezetünket. Így született meg a baráti kör megalapításának gondolata – mondta Csécs Ferenc. 

– Akkor még nem gondoltuk, hogy idáig eljutunk. Összejött egy olyan mag, amelyre mindig lehet számítani. Terveink között szerepel, hogy korszerűsítjük az egymás közötti információáramlást, szeretnénk beszerezni a programjaink lebonyolításához nélkülözhetetlen eszközöket.

 

 

Több mint negyvenen írták alá a Dózsavárosi Baráti Kör alapító okiratát 1993-ban. Az egyesület első elnöke dr. Kungl József volt, Csécs Ferenc a titkári feladatokat látta el, tizenkét éve választották meg az első számú vezetőnek. Ma közel ötven taguk van, de a szimpatizánsok és a rendezvényeken résztvevők száma ennek a többszöröse. Állandó programjaik: a farsangi bál, a nőnap, a március 15-i nemzeti ünnep, a civil nap a halászléfőző versennyel, nyári kirándulások, a városrész takarítása, a sportnap és a karácsony a Dózsa téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!