Veszprém

2013.04.18. 19:00

Nem lesz kész határidőre Veszprém belvárosának felújítása

A belvárosi rehabilitáció befejezési határidejének módosítását kérelmezte az önkormányzat a pályázatkezelőtől, közölte érdeklődésünkre a beruházást lebonyolító Pro Veszprém Kft. vezetője, Ferenczy Gábor.

Marton Attila

A kivitelezőknek számos műszaki és közművekkel kapcsolatos problémával kellett megküzdenie a pincerendszer váratlan felbukkanása és az elhúzódó tél mellett. A Kossuth Lajos utca alsó részétől az utcazene fesztivál kezdetére várhatóan a postáig elkészül az új, gránit és beton térkővel kombinált burkolat.

Szintén július végéig fejezik be a Bástya áruház mögötti parkoló burkolását, valamint a Testvérvárosok tere is ekkorra újulhat meg, fogalmazott a cég ügyvezetője. A Kossuth Lajos utca felső szakasza, a posta előtti tér, a Váráruház környéke és a Jutasi út alatti aluljáró két oldalának térkövezése előreláthatólag júliusban kezdődhet meg.

A teljes belvárosi rehabilitációnak a sétálóutca felújítása mellett további öt eleme van: a projekt keretében újul meg a húszemeletes alatti "lepényépület" és az egykori Séd mozi helyén létrejövő Hangvilla. A Vas Gereben utcában egy közel száz férőhelyes mélygarázs, míg a Bagolyvár utcában az elektronikai áruház mellett 190 gépkocsi befogadására képes parkolóház épül, az egykori Korona Szálló felújítása pedig már befejeződött.

A beruházások összköltsége – amelynek mintegy fele vissza nem térítendő európai uniós támogatás – meghaladja a 3,6 milliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!