Várpalota

2014.04.13. 13:15

Vigasság a Bakonyban

Tés - A művelődési házat teljesen megtöltő nézősereg hajnalig tartó népi táncházával zárult a Bakonyi Vigasság fesztivál, amelyet immár harmadik alkalommal rendeztek meg két bakonyi kistelepülésen.

Szabó Péter Dániel

A házigazda falu mellett ugyanis a szomszédos Jásdon is színvonalas programok várták a rendezvényre érkezőket. Pénteken a zenés-táncos felvonulás és a kézműves játszóház után a jásdi kultúrházban léptek színpadra nagy sikerrel a fellépők, szombaton pedig Tés volt a központ. Reggel a település határából indult a menet. A lovaskocsin Horváth Máté és népi zenekara húzta a talpalávalót, mögöttük pedig a Fóti Népművészeti Szakközépisola növendékei, a budapesti Kertész Táncegyüttes tehetségei és a helyi Árvalányhaj Néptánccsoport a tési óvodás apróságokkal kiegészült csapata ropta. Az út mellett őket köszöntő tésiek legnagyobb örömére több helyszínen megálltak, s táncoltak egyet az érdeklődőknek.

Délután aztán népi iparművészek kirakodóvására várta a III. Bakonyi Vigasság látogatóit a művelődési házban, 17 órától pedig a magyarság népdalai, táncai és zenéi voltak a középpontban, hiszen kezdődtek a színpadi programok. Sokan kíváncsiak volta a fesztivált záró estre, még az intézmény előterében is tömeg hallgatta a népi dallamokat.

A már felsoroltak mellett fellépett a művészeti iskola jásdi néptánc tagozata, a Cserregő Néptáncegyüttes utánpótlás csoportja, a Jásdi Szlovák Nemzetiségi Pávakör, a Bakony Virágai Népdalkör, a Bakonycsernyei Szlovák Hagyományőrző Együttes, az ösküi Forrás Népdalkör és Hajnal Citeraegyüttes, valamint szólistaként a szlovák Ifjú Szívek Táncegyüttes tagja, Botló Ferenc is.

A hajnalig tartó mulatság jó hangulatú moldvai és magyar táncházzal zárult. Lippert Ferenc főszervező kérdésünkre elmondta, a több száz érdeklődő ismét bizonyította, hogy van igény a fesztiválra, amelyet jövőre is megszervez majd segítőivel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!