Várpalota

2014.07.25. 13:10

Várpalotán nem lesz baloldali együttműködés

Várpalota – Nem lesz ellenzéki összefogás, Falussy Sándor személyében saját polgármester-jelöltet indít, s önálló listát állít az MSZP Várpalotán, jelentették be pénteken sajtótájékoztatón.

Szabó Péter Dániel

Falussy Sándor önkormányzati képviselő, a párt várpalotai szervezetének elnöke elmondta, a képviselőjelöltek listáját is rövidesen közzéteszik, folynak ugyanis az egyeztetések. Az már biztos, hogy az 5-ös körzetben, azaz a Tési-domb városrészben Fischer Józsefet, a Mozgássérültek Várpalotai Egyesületének elnökségi tagját indítja az MSZP.

– Külön listát állítunk az őszi önkormányzati választásokon, mert a határozott nyomással ellentétben azt gondoljuk: a baloldal célja csak az lehet, hogy építkezzen és visszaszerezze a választók bizalmát. Ezt csak markáns véleményformálással, határozott politikával lehet megtenni, ami feloldódhat egy választási együttműködésben.  Hosszú távra tervezünk, várost vezetni és pártot építeni is csak így lehet – szögezte le Falussy Sándor.

Falussy Sándor (jobbra) és Fischer József a várpalotai sajtótájékoztatón (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A Napló kérdésére az MSZP városi elnöke elmondta, reálisan kell értékelni a helyzetet.

– Ahol egy meglévő többséget kell megőrizni, mint például Szegeden, ott jó megoldás lehet az ellenzéki összefogás, ám Várpalotán nincs szó erről. Mi a jövőt építjük, október 12-én el kell dőlnie, hogy a választók melyik pártról mit mondanak, s mennyire támogatják. Nincs értelme annak, hogy próbáljunk helyezkedni, s a kudarctól való félelemtől vezérelve erőltessük az együttműködést – tette hozzá az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!