Várpalota

2015.04.17. 12:16

Vágányzár Várpalotánál

Várpalota - A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megkezdődött a várost tehermentesítő elkerülő út építése.

Tremmer Tamás

A végleges nyomvonal Várpalota térségében kétszer is külön szintben keresztezi a Székesfehérvár – Szombathely vasútvonalat. A közúti aluljárók építéséhez a vasúti vágányokat és a felsővezetékeket ideiglenesen át kell helyezni, ezt a folyamatot a vállalkozó csak teljes vágányzár mellett és feszültségmentes állapotban tudja elvégezni, tájékoztatott a NIF. A két szakaszon – egyenként 750 és 550 méter hosszan – a kivitelező az ideiglenes vasúti nyomvonalat április 17. 22.00 óra és április 23. 5.00 óra között alakítja ki.

Az ötnapos vágányzár ideje alatt a vonatok pótlását a vasúttársaság autóbuszokkal oldja meg Székesfehérvár és Pétfürdő állomások között. A Budapest Déli – Szombathely viszonylatú személyvonatok menetrendje Budapest Déli – Székesfehérvár állomások között, a hosszabb közúti menetidő és a hosszabb székesfehérvári átszállási idő miatt kis mértékben változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!