Várpalota

2015.02.26. 13:50

Új minialbummal jelentkezett a Visioned Frailty zenekar

Deception címmel a napokban új minialbummal jelentkezett a várpalotai Visioned Frailty zenekar. A különleges hangulatú, ám igen kemény metálzenében utazó banda ötéves munkásságának megkoronázása a friss zenei anyag.

Szabó Péter Dániel

A stoneres ízekkel megbolondított death metalt játszó Visioned Frailty 2010-ben alakult a gitáros-dalszerző Márton Péter jóvoltából, akit jelenleg elsősorban a Sunseth Sphere-ből lehet ismerni, de játszott a Without Face-ben, a GuilThee-ben és a legendás Septicmenben is.

Az új csapatot Péter azért hozta létre, hogy azon zenei ötleteit is meg tudja valósítani, melyek nem fértek bele fő zenekara, a Sunseth Sphere stílusába, zenei irányvonalába. A 2011-es Shades of Past demó és a 2012-es Embyro EP után két évvel ezelőtt, 2013-ban jelent meg az együttes első nagylemeze, I Rise From The Dark Spumes Of The Sea címmel.

Palotás Péter, Márton Péter, Farkas Máté és Sörös László, azaz a death metalt játszó várpalotai Visioned Frailty zenekar (Fotó: Hege András)

Érdekesség, hogy az új, Deception című minialbumon a debütáló lemez egyik dala, a Corridors Of Mirror is helyet kapott, de természetesen új verzióban. A maradék három téma és intró friss szerzemény, a dalszövegeket ezúttal is Gellérfi Bertalan írta, mondta el a Naplónak Márton Péter.

A dalszerző-gitáros mellett Sörös László (basszusgitár), Palotás Péter (ének) és Farkas Máté (dob) alkotta Visioned Frailty egyébként az elmúlt években több külföldi és hazai zenekarral is koncertezett együtt.

A Nervecell, a Dumber , a Grandexit és a Jungle Rot mellett régi ismerősként köszönti a fiúkat a Watch My Dying, a Cadaveres és a Don Gatto legénysége is.

Ami az idei esztendő terveit illeti, elsősorban az új minialbum élő bemutatására koncentrálnak a fiúk, akik közeljövőben egy videoklipet is készítenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!