Várpalota

2015.03.26. 08:37

Testületi ülés Várpalotán: Kritikussá vált a droghelyzet a városban

A várpalotai képviselő-testület márciusi rendes ülésén mondta el mindezt Csányi Zoltán rendőr alezredes, várpalotai rendőrkapitány, aki szerint a rendőrség mindent megtesz, hogy visszaszorítsa a dizájnerdrogok növekvő használatát.

Szabó Péter Dániel

Első napirendi pontként tárgyalta a képviselő-testület a Várpalotai Rendőrkapitányság éves beszámolóját. A városatyák előtt Csányi Zoltán rendőr alezredes, városi rendőrkapitány elmondta, sikeres évet zártak, ezt az adatok is megerősítik.

- Csökkent a bűnesetek és balesetek száma, egy halálos baleset volt a kapitányság illetékességi területén. A közterületi jelenlétet próbáltuk tovább erősíteni, a Belügyminisztérium által biztosított plusz forrásból még több rendőr tudott járőrözni az utcákon. Minden általános és középiskolának volt saját rendőre a várpalotai járásban, több prevenciós előadást is tartottunk. A droghelyzet kezd kritikussá vált Várpalotán, ezt mi is több helyről hallottuk, sok esetben úgynevezett dizájnerdrogok, például biofű használatát tapasztaltuk. Ezért több oktatási intézményben is prevenciós eladásokat tartottunk és tartottunk a diákoknak más szakmai szervezetekkel együttműködve. Az iskolák környékén egyenruhás rendőrök járőröznek iskolaidőben, hogy ily módon is megakadályozzuk a kábítószer terjesztést és -használatot.

Csányi Zoltán rendőr alezredes (jobbra) és Pogány Péter rendőr ezredes a testületi ülésen (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A Pogány Péter ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese társaságában érkező várpalotai rendőrkapitány elmondta, a közlekedésbiztonság területén az ittas vezetők kiszűrése a fő feladat. - A jövőben több ellenőrzés lesz az utakon. Nem zaklató módon, de gyorsan és nagy létszámmal dolgozunk majd. A kerékpárosok esetében is fokozottan ellenőrizzük a szükséges védőfelszerelések használatát – mondta el a kapitány.

Galambos István önkormányzati képviselő (Jobbik) az után érdeklődött, hogy mennyiben játszott szerepet az adatok javulásában, hogy 2012-ben feljebb vitték a szabálysértési eljárások összeghatárát. Csányi Zoltán elmondta, a javuló tendencia két darab, több száz üggyel összefüggő csalássorozat miatt is javult jelentősen. Az értékhatár felemelése nem okozott ekkora javulást, 2012-ben éves szinte 70-80 ilyen ügy volt.  A képviselő-testület végül elfogadta a Várpalotai Rendőrkapitányság éves beszámolóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!