Várpalota

2014.11.25. 18:40

A virágosítási mozgalom pályázatait értékelték Várpalotán

A település szépítését tűzte ki célul a Tiszta, virágos Várpalotáért mozgalom, amelynek idei értékelését kedden tartották a Thury-várban.

Szabó Péter Dániel

A kezdeményezés célja egyértelmű: szebbé, rendezettebbé tenni a települést, s egyúttal átformálni a Várpalotáról, mint iparvárosról kialakult képet. Ennek érdekében évek óta elismerik azokat a személyeket, közösségeket és intézményeket, akik sokat tesznek lakóhelyük, környezetük virágosításáért.

A vár Thury-termében tartott ünnepség elején Petrovics László, a szervező Városszépítő és -védő Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, s emelte ki az első alkalommal 1996-ban meghirdetett mozgalom folyamatos fejlődését. Rámutatott, az eredmények a pályázók mellett a partnereknek is köszönhetőek, az önkormányzat és több helyi cég is támogatja célkitűzéseiket.

A szervezők nevében Horváth Józsefné (balra) értékelte a pályázatokat. Mellette Petrovics László és Talabér Márta (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A szervezők nevében Horváth Józsefné értékelte a pályázatokat. – Az idei esős időjárás egyaránt könnyítette és nehezítette is a kertészkedők munkáját, hiszen virultak a növények, ám gyorsan nőtt a gaz is. Az idei kiírásra a 2012-es 74 és a 2013-as 94 pályázó után összesen 108-an jelentkeztek, ami örömteli növekedést jelent. A legtöbben a Tési-dombról és az Ady-lakótelepről jelentkeztek, de a hagyományos, kertes házas övezetekből is sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ha ezt az ütemet tartani tudjuk, rövidesen látványos lesz a változás – jegyezte meg Horváth Józsefné.

A családi házak, intézmények és társasházak előtti közterület és környezet szépségét éppúgy vizsgálta a szakmai zsűri, mint szép, rendezett utcaképet és a tömbházak egységes dekorációját. A legjobbak növényvásárlási utalványt vehettek át Talabér Márta polgármestertől és Kádár István önkormányzati képviselőtől, illetve a szponzoroktól, s minden megjelent pályázó oklevelet is kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!