Várpalota

2014.07.20. 14:54

Pléhcsárda nap

Várpalota - Erőemelő bemutató, sörivó és virsli evő verseny, valamint jó hangulatú koncertek várták a bányász hagyományőrzés jegyében megrendezett Pléhcsárda nap látogatóit szombaton a Rákóczi Telepen.

Szabó Péter Dániel

A Várpalota alsóvárosában működő baráti kör immár ötödik alkalommal rendezte meg családi napját, amellyel a városrészben egykor működő, a bányászok által szívesen látogatott vendéglátóipari egységnek, a pléhcsárdának kívánnak emléket állítani. – A Rákóczi Telepi Baráti Kör (RTBK) ugyan fiatal civil szervezet, ám példaértékű munkát végez a bányászhagyományok megőrzése és a közösségépítés terén.

Szabó Renáta és Lőrincz Máté koncertje (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A Pléhcsárda nap is ezt a célt szolgálja, hiszen évről-évre megidézi a békebeli hangulatot, s nyújt több generációnak is tartalmas szórakozást – méltatta a szervezőket Katona Csaba alpolgármester. Einreinhof Attila, az RTBK elnöke köszöntőjében felidézte a civil szervezet kezdeményezéseit, sikeres programjait, s köszönetet mondott a baráti kör tagjainak a szervezésben nyújtott segítségért. A folytatásban, hűen a hagyományokhoz, elismerést vehetett át kiváló munkájáért a kör két tagja, idén Várkonyi Emília és Einreinhof Attila kapta a díjat.

Ezt követően a színpadi programoké volt a főszerep. Szabó Renáta és Lőrincz Máté örökzöld slágereket énekelt a közönségnek, a város erős embere, Sztanke József pedig erőemelő bemutatót tartott barátaival, amelynek fénypontjaként a fogával húzott el egy autót a sportpályán. A sport után a zene került a középpontba. A Funthomas Band adott jó hangulatú koncertet, majd sörivő és virsli evő versenyre invitálták a megjelenteket, végül a Pléhcsárda napot a visszatérő vendégnek számító Tourmix zenekar bulija zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!