Várpalota

2014.09.01. 13:20

Musicalkurzus tehetségeknek

Ismét musical- és operettkurzusnak adott otthont nyáron Várpalota, az ország szinte minden részéből érkeztek résztvevők, hogy belekóstoljanak a színház világába.

Gágó Anita

Idén összesen negyvenhárman, köztük négy palotai tehetség vett részt a művelődési házban megrendezett IX. Országos musical- és operettkurzuson. A program az országban egyedülállónak tekinthető, főként a felkészítő neves művészek, a közel háromhetes időtartam és a kőszínházi gála tekintetében.

A kurzuslakókat nem kisebb személyek készítették fel, mint Berkes Dániel zenepedagógus, Falusi Mariann előadóművész, Lőrincz Máté, Lőrincz Zsuzsanna táncos- koreográfusok, Peller Károly, a Budapesti Operettszínház énekművésze, Somogyi Szilárd, az Operettszínház Nádasdy-díjas rendezője és Szabó Szilvia énekművész, a kurzus művészeti vezetője.

Szabó Szilvia énekművész

A sokszor nehéz pillanatokkal telt komoly felkészülésnek meg is lett az eredménye. – Kétszer is percekig tartó vastaps jelezte a közönségsikert a székesfehérvári Vörösmarty Színházban megrendezett gálán, ami még nem történt meg a kurzus kilenc éve alatt. Az idei gála könnyedebb jellegű volt. Musical- és a nagy sikerű mese-blokkal indult az este, majd az operetté volt a főszerep, újdonságként élőzongorás darabok is következtek – mondta el lapunknak Szabó Szilvia művészeti vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!