Várpalota

2017.04.09. 13:51

Megbontották a vasúti síneket

Várpalota - Börtönben találta magát az a férfi, aki társával a MÁV egyik vasúti szakaszán megbontotta a sínt, hogy fémhez jusson.

Mátételki András

A várpalotai N. Ferencet korábban rablásért is elítélték. A 39 éves férfi rendszeresen eljárt a Péti Műtrágyagyárhoz, ahol a kerítésen kívül vasat gyűjtött. Ebbe később bevonta büntetlen előéletű ismerősét, Zs. Jenőt: 2013 július végén délelőtt megbontották a várpalotai vasútállomáshoz tartozó péti összekötő vágányt. Hevedereket, támtuskókat vittek el mint egy 65 ezer forint értékben. Mivel ezen a szakaszon nincs forgalom, lopásukkal közvetlenül nem veszélyeztették a vasút biztonságát. Fél évvel később, decemberben egyedül lépett akcióba N. Ferenc, akkor réz földkábelt szedett fel, csakhogy a közterület-felügyelők tetten érték s átadták őt a rendőröknek. A korábbi évben is hasonló fémlopás történt ezen a szakaszon, de az eljárás során nem lehetett bizonyítani, hogy a két jó barát lopta el a vasúti alkatrészeket.

Lopás büntette és kísérlete miatt N. Ferencet jogerősen - többszörös visszaesőként - másfél év börtönre ítélték, társát 150 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!