Várpalota

2017.08.15. 17:05

Másfél százados történelem

VÁRPALOTA Utazó kiállítással emlékezik az önálló magyar posta megalakulásának 150. évfordulójára a Postamúzeum és a Magyar Posta. A vándorkiállítás a napokban a várpalotai Hunyadi téren szerepelt, ahol sokan kíváncsiak voltak a különleges tárlatra.

Szabó Péter Dániel

A Magyar Posta egyik teherautójában berendezett tárlat május 4-én indult országjáró útjára, hogy felkeresse azokat a településeket, amelyeken 150 évvel ezelőtt postahivatal nyílt.

A kiállítás bemutatja az Osztrák-Magyar Monarchia idején a függetlenné válás történetét, a posta egyesítését a távíróval és távbeszélővel, valamint azt, hogy hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata.

Idősebbek és fiatalok egyaránt kíváncsiak voltak az utazó kiállításra

A kiállítással az ifjúságnak is szerettek volna kedveskedni a szervezők, így egy postaládába bújva fényképezkedhettek is a térre látogató érdeklődők.

A tapasztaltabbak pedig egy három kérdésből álló kvíz helyes kitöltésével hűtő- mágnest és képeslapot nyerhettek. A rendhagyó tárlatra sokan kíváncsiak voltak Várpalotán, idősebbek és fiatalok egyaránt felkeresték a belvárosban parkírozó kamiont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!