Várpalota

2015.04.19. 17:10

Kormányellenes tüntetés Várpalotán

Várpalota – Az országos kezdeményezéshez csatlakozva kormányellenes tüntetést tartott vasárnap Várpalotán az MSZP, a DK, a PM és a Liberális Párt.

Szabó Péter Dániel

Várpalota belvárosában, a Dísz téren mintegy százan gyűltek össze vasárnap délután, hogy meghallgassák négy párt képviselőjének, valamint Kész Zoltán független országgyűlési képviselőnek gondolatait.

A tüntetés a korrupció kormánya ellen országos tüntetés palotai rendezvényén Csóti Tamásné, a Párbeszéd Magyarországért (PM) helyi elnöke kijelentette: „az Orbán-kormány Európa egyik legkorruptabb rendszere". – Volt korrupció az elmúlt évtizedekben is, de az a gátlástalanság, ami az Orbán rezsimben tapasztalható, az tényleg páratlan – mondta el Csóti Tamásné, aki az alapjövedelem bevezetésének fontosságáról is részletesen beszélt.

– A korrupció az, amikor mások veszik el azt a pénzt, amiért az emberek megdolgoztak. Magyarországon csak akkor lesz jobb élet, ha a korrupt fideszes brókerkormány már nem lesz hatalmon – mondta el Dániel Mária Magdolna, az MSZP megyei alelnöke, a megyei közgyűlés tagja.

Kész Zoltán, Veszprém februárban megválasztott független országgyűlési képviselője a nyolcvanas évek Magyarországához hasonlította a jelenlegit. – Ha a pénz magánzsebbe vándorol, akkor nem jut a közszolgáltatásokra. Így nem épülnek autópályák, így lesz beteg mindenki, aki közkórházba kerül, s így butulnak el gyermekeink az elmaradott magyar oktatási rendszerben. Nincs azonban semmi biztosíték arra, hogy a mai Magyarországon a választók a Fidesz mértéktelen korrupciója és populizmusa után a szabadság, az európaiság útját fogják dühükben választani. Ahhoz a demokratáknak újra fel kell nőniük a feladathoz, s együtt, keményen kell dolgozniuk a sikerért, ahogy tették azt Veszprémben is – mondta el Kész Zoltán.

Deák Istvánné, a DK önkormányzati képviselője, a megyei közgyűlés tagja kijelentette, „Magyarország útja nyugat felé, nem keletre vezet. Előre, s nem vissza a múltba."  – Ne engedjük, hogy újra félni kelljen ebben az országban. A DK felveszi a harcot, mert az ország sorsa múlik azon, hogy a társadalom le tudja –e vetni magáról az önkény és a korrupció kormányának rabláncait. A DK szerint jövőre egy előrehozott választáson nyílhat lehetőség arra, hogy a magyar emberek visszavegyék az országot a fideszes oligarcháktól – mondta el Deák Istvánné.

Mezriczky Beáta, a Liberális Párt régiós koordinátora kijelentette: „azért vagyunk szegények, mert lopnak". – A korrupció nyugodt építésének egyik feltétele, hogy a társadalom különböző rétegeit egymásnak uszítsák. A 2002-es vereségük után a fideszesek erre hozták létre a polgári körökből kinövő Jobbikot. Mert a Jobbik  a Fidesz gyereke. Ezek ugyanazok – jelentette ki, majd hozzátette, az ellenállás nehéz, bátorságot igényel és kitartást. – Nem alattvalók vagyunk, hanem a hatalmat gyakorló választók. Nem tartozunk hálával azért, mert tüntetnünk még szabad, hanem a Fidesz tartozik bocsánatkéréssel, hogy tüntetnünk kell – hangsúlyozta, majd élesen bírálta a várpalotai városvezetést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!