Várpalota

2014.10.20. 18:39

Kijelölték a csapásirányt

Várpalota – A Thury-vár rendezvénytermében, ünnepélyes keretek között tartotta alakuló ülését hétfőn este a település frissen megválasztott képviselőtestülete.

Szabó Péter Dániel

Első napirendi pontként Koncz Attila, a Helyi Választási Bizottság elnöke számolt be a választás törvényességéről, s ismertette a jogerős eredményeket, majd átadta a megbízóleveleket az egyéniben, illetve listán mandátumhoz jutott városatyáknak. Ahogy arról a Napló is beszámolt, Várpalotán hét választókerületben a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjei győztek, míg egy helyen, Inotán, egy független jelölt kapta a legtöbb voksot. Listán a Jobbik, az MSZP és a DK – Együtt-PM is egy-egy mandátumot szerzett.

Várpalota új képviselőtestülete a Thury várban. Felső sor (b-j.): Galambos István, dr. Opsitos István, Treuer Imre, Falussy Sándor, Katona Csaba, Antal László; Alsó sor (b-j.): Simon Ágnes, Deák Istvánné, dr. Szalai Marianna, Talabér Márta, Galambos Szilvia (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Ezt követően a várost az elmúlt négy évben is vezető Talabér Márta vette át polgármesteri megbízólevelét, s mondta el programbeszédét. Kiemelte, az elkövetkező éveket alapvetően meghatározza a 8-as főút várost elkerülő szakaszának építése, amely 2018 februárjában adnak majd át hivatalosan. - Azon túl, hogy a munkálatokat napról-napra láthatjuk, plusz adóbevételeket is remélünk a beruházástól, s azt, hogy helyi munkaerőt is alkalmaznak majd a projekt folyamán. Szeretnénk elkezdeni a belváros rehabilitációját is, ez a megye 10 ezres lélekszámú településeinek esetében már mindenhol megtörtént, így ezt a lemaradást szeretnénk behozni – mondta el Talabér Márta, aki szerint az ötéves ciklus legfontosabb feladataként a munkahelyteremtést jelölte meg.

Szeretnénk elkezdeni a belváros rehabilitációját is, mondta el Talabér Márta polgármester

– Az kiderült, hogy magától kevés cég jön Várpalotára, ezért nekünk kell a lehetőségek után menni. Éppen ezért nem leszek itthon ülő polgármester. Felhasználva a már létező kül-, kormányzati és a helyi vállalkozások kapcsolatait szeretnénk a lehetőségeket felkutatni és cégeket a városba telepíteni – tette hozzá a polgármester.

A folytatásban a képviselők titkos szavazással döntöttek az alpolgármester személyéről. Egyhangúlag az elmúlt négy évben is ezen a poszton tevékenykedő Katona Csabát választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!