Várpalota

2014.10.01. 18:19

Idősek világnapja Várpalotán - Tisztelet és megbecsülés

Tiszteletről, elfogadásról, szeretetről, s főképp arról szól ez az ünnep, hogy társadalmunknak az időskorúak is hasznos tagjai, akikre mindannyiunknak szüksége van.

Szabó Péter Dániel

Talabér Márta, Várpalota polgármestere mondta mindezt szerdán a Thury-várban, az idősek világnapja alkalmából tartott ünnepségen.

– Az elmúlt négy éven polgármesteri megbízatásom egyik legszebb és leginkább örömteli, szeretetet és erőt adó pillanatai azok voltak, amikor itt Várpalotán egy 90 éves agy idősebb szépkorút köszönthettem fel személyesen az otthonában. Nagyon sokat adtak ezek a találkozások a munkámhoz – hangsúlyozta a megjelent, közel nyolcvan meghívott vendég előtt a polgármester, aki hozzátette, az ENSZ által hivatalosan 1991 óta megtartott világnap időskorú embertársaink megbecsüléséről szól.

A folytatásban, a városi hagyományoknak megfelelően, Talabér Márta elismerő oklevelet adott át közel 20 időskorúnak, akik a településen működő nyugdíjas klubokban, civil szervezetekben sokat tettek az elmúlt egy esztendőben Várpalotáért. Az ünnepi műsor zárásaként Lovai László nóta- és slágerénekes invitálta zenés időutazásra a szépkorúakat, az alkalomhoz illően olyan örökzöld dalok csendültek fel a Thury-vár rendezvénytermében, mint az Akácos út vagy épp a Nemcsak a húszéveseké a világ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!