Várpalota

2015.04.01. 16:28

Hétszázan tornáztak Szentgyörgyi Rómeóval Várpalotán

Várpalota - Hétszáz diák tornázott együtt Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnokkal a Várkerti Általános Iskola egészségnapján a városi sportcsarnokban.

Szabó Péter Dániel

Csőszné Rabóczky Ágnes, a Várkerti Általános Iskola igazgatója köszöntőjében a rendszeres mozgás és az egészséges életmód fontosságára hívta el a figyelmet, hozzátéve, hogy mindehhez kiváló útmutatást ad mindenkinek az egészségnap.

Dobos Tamás, a Várkerti Szakiskola intézményegység-vezetője kiemelte, ez az első alkalom, hogy a Várkerti Általános iskola és minden tagintézménye, a szakiskola, az Inotai Tagiskola és a Vásárhelyi Tagiskola teljes közössége, összesen mintegy 700 diák együtt vesz részt egy programon.

– Az elmúlt két évben egy nyertes pályázatnak köszönhetően rengeteg programot szerveztünk. Erdei iskolákat tartottunk az ország több pontján is, sportnapokat szerveztünk, s izgalmas és hasznos tudást nyújtó szakkörökön vehettek részt diákjaink. Mindez azt szolgálta, hogy a tanulók a megszokottnál többet, jobbat kapjanak, erről szól a mai egészségnap is, amelynek szervezésében ezúttal is oroszlánrészt vállalt Vancsek Ferenc, a Várkerti iskola tanára – mondta el Dobos Tamás.

Hétszáz diák tornázott együtt Szentgyörgyi Rómeóval (jobbra) a Gál Gyula Városi Sportcsarnokba. Fotó: Szabó Péter Dániel

A folytatásban előbb taiko japándob bemutatót láthattak a nebulók, majd az aerobic világbajnok Szentgyörgyi Rómeó vezetésével közös bemelegítésen vettek részt mind a hétszázan a sportcsarnokban. A rendhagyó tornaórán a diákok között nagy kedvvel végezte a gyakorlatokat Talabér Márta, Várpalota polgármestere is.

A közös mozgás után több helyszínen folytatódott a program. A vállalkozó kedvűeket kerékpáros ügyességi feladatok várták, míg a kíváncsiak a rendőrök, a tűzoltók és a mentők bemutatóján vehettek részt. A vöröskereszt elsősegélynyújtásra tanította a jelentkezőket, akik egy közös futáson is részt vettek a sportcsarnok környékén. Zárásként kerékpáros triál bemutatónak tapsolhatott a diáksereg, majd az egészségnap az országszerte népszerű Alma együttes koncertjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!