Várpalota

2014.10.12. 11:11

Három generáció szavazott együtt

Várpalota-Inota – Az inotai Lábas családban három generáció voksolt együtt a faluházban kialakított szavazókörben.

Szabó Péter Dániel

Családja körében szavazott az inotai faluházban Lábas István. A férfi felesége és fia, István mellett unokáját, Zétényt is elhozta a voksolásra, hiszen fontosnak tartja, hogy a kisfiú is megtapasztalja a választások hangulatát. Ő dobta be az urnába nagyszülei, s édesapja szavazólapját. – Nálunk mindig az egész család elmegy szavazni, több generáció együtt, hiszen állampolgári kötelességünk ily módon kinyilvánítani a véleményünket. Ugyan figyeltük a kampányt, mégsem az utóbbi hetek, hanem az elmúlt négy esztendő teljesítménye alapján döntöttünk. A voksunkat tettre kész és dinamikus képviselőjelöltre, illetve polgármesterjelöltre tettük, aki tovább tudja fejleszteni a várost, illetve Inota falut is – mondta el kérdésünkre az inotai faluházban kialakított szavazóhelyiségből kilépve Lábas István.

Ifj. Lábas István, Lábas István és Lábas Istvánné előtt a család egyik legifjabb tagja, Lábas Zétény Fotó: Szabó Péter Dániel

Felesége hozzátette, az önkormányzati választás sokkal személyesebb, mint az országgyűlési vagy épp az Európa parlamenti voksolás, hiszen itt olyan emberek között kell dönteni, akiket ismernek, s a hétköznapokon is rendre találkoznak velük. Ráadásul, jegyezte meg Lábas Istvánné, itt a szűkebb környezetünk jövőjéről döntünk, ezért is fontos, hogy minél többen éljenek demokratikus jogukkal, s elmenjenek szavazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!