Várpalota

2015.03.02. 14:16

Fidesz-balhé Palotán?

Szombaton este a várpalotai fideszesek (22-en tagjai a szövetségnek) rock and roll-bulit rendeztek a városi ifjúsági és úttörőházban.

Balassa Gergő

A rendezvény azóta szóbeszéd a városban, mivel idő előtt véget kellett vetni az összejövetelnek, írta a Naplóban Mátételki András 1990-ben.

– A városban a fiatalok többsége szinte csak a diszkózenéért rajong. Mi megpróbáltunk igényesebb zenét is becsempészni ezen a bulin, ami néhány embernek nem tetszett, de hát nem ezért kellett félbeszakítanunk az estét – meséli Kocsis Tamás, a Fidesz egyik tagja. – Míg a diszkókba általában 600-an jönnek el, a rendezvényünkön lehettek 150–200-an. Huszonnégy forintba került a belépő.

– A városban részeg fiatalokról beszélnek.

– Az alagsori diszkóból jöttek át jó néhányan úgy negyed 12 körül. Sokakat beengedtünk, ám a részegeket kizártuk. Nos, akkor kezdődött a botrány. Hatan-heten a hátsó ablakokat dobálták. Először azt hittük, hogy sörös-üvegek estek le az asztalokról, aztán kiderült, másról van szó. Húsz perc alatt négy ablakot törtek be. Az utolsónál egy betonlap repült be a terembe. Ha alatta áll valaki...

– Értesítette valaki a rendőrséget?

– Két fideszes ment át segítségért, de nekik azt mondták, majd sűrűbben küldenek járőrt a házhoz. Aztán az egyik technikus is kért segítséget, ekkor átjöttek, körülnéztek a rendezvényen.

– Verekedés is volt.– A „hangulatkeltők” az egyik fideszest megverték, a másiknak két fogát törték ki az épület mögött, amikor rájuk szólt, hogy hagyják abba.

– Vonjunk egyenleget!

– Hatezer forint volt a bevételünk, teremdíjként 4800 forintot fizettünk. Az üvegezés négyezer forintunkba kerül. Az asztalok, székek helyreállítását, a függönyvarrást mi magunk végezzük el.

– Mi az este tanulsága? – A jövőben mi is profi rendezőket kérünk fel a rendfenntartásra, mert egyeseknél kevés a szóbeli meggyőzés. Különben provokációnak tekintjük a rendzavarást. Legközelebb nem írjuk ki, hogy a bulit a Fidesz rendezi. A temesvári megemlékezésünk után még aznap este szétrugdalták gyertyáinkat, rendszeresen letépik plakátjainkat, s arról nem beszélve, hogy a volt MSZMP-székházban egy hónappal később kaptunk irodát, mint a többi párt. Ráadásul nem lehet közvetlen városi vonalon telefonálni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!