Várpalota

2017.05.16. 16:25

Észreveszik a tehetséget

VÁRPALOTA Az intézmény kulturális sokszínűségéről és a diákok tehetségéről bizonyosodhattak meg azok, akik ellátogattak a Thuri György Gimnázium éves gálaműsorára, amelynek a Thury-vár rendezvényterme adott otthont.

Szabó Péter Dániel

- Azért tartjuk fontosnak évről évre megrendezni a Thuri- gálát, hogy a tehetséges tanulóink kiléphessenek az iskola falai közül, s megmutathassák magukat a szülőknek, pedagógusoknak és a környékbeli érdeklődőknek. Azt gondolom ugyanis, hogy minden iskolában vannak tehetségek, csak az a kérdés, hogy ezt a tehetséget észrevesszük-e a fiatalokban, hagyunk-e teret nekik, hogy kibontakozzanak. A Thuri-napok első mozzanataként a képzőművészet terén jeleskedő diákjaink kaptak bemutatkozási lehetőséget egy kiállításon, ezúttal pedig a többi művészeti ág képviselői állnak a közönség elé. Zenés produkciót éppúgy láthatnak az érdeklődők, mint énekes vagy verses előadásokat. Annyian szerettek volna bemutatkozni a gálán, hogy válogatnunk kellett a produkciók között, erre nagyon büszke vagyok - mondta el kérdésünkre Fenyvesi Zoltán, a Thuri gimnázium igazgatója.

Nagy sikert aratott a várban a gimnázium újraszerveződött énekkara Fotó: Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere a gála nyitányaként mondott köszöntőjében hangsúlyozta, nemcsak a város vezetőjeként, hanem az intézmény egykori diákjaként is minden alkalommal örömmel jön a gimnázium rendezvényére. - A Thuri-napokon az elmúlt években mindig tartottunk egy avató ünnepséget, egy-egy fejlesztéssel a város folyamatosan segíti az iskola törekvéseit. Ezúttal ez ugyan elmaradt, ám most egészen nagy dologra készülünk. A napokban nyújtottuk be azt a pályázatot, ami egy 700 millió forintos új sportcsarnok megépítését célozza a gimnázium jelenlegi tornatermének a helyén. Remélem ez a segítség is hozzá tud majd járulni ahhoz, hogy minél több tehetséges diák tudjon kibontakozni az iskola falai között - mondta el a polgármester.

A folytatásban sorban jöttek a színvonalas produkciók, amelyeket nagy tapssal köszöntött a vár rendezvénytermét megtöltő közönség. Bemutatkozott az iskola énekkara, sikert arattak a színjátszók és a néptáncosok, de hangszeres és énekes produkciókat is láthatott a publikum a gálán, ami fényesen bizonyította: tehetségek terén jól áll a várpalotai Thuri gimnázium.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!