Várpalota

2012.12.03. 16:27

Élelmiszert osztott ki a katolikus karitász

Várpalota - A megyéből közel 2400 rászoruló család részesül az EU élelmiszersegély-programján keresztül adományokból.

Varga Domokos Péter

Negyvenöt településen 76 tonna élelmiszert osztanak ki a napokban. Erről a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója tájékoztatta a Naplót. Zagyva Richárdttól megtudtuk, az EU élelmiszersegély-programját a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal koordinálja, a megyei terítést a katolikus karitász végzi. Az adományok elosztópontokba való szállítása november eleje óta zajlik. Hétfőn dobozos tej érkezett egy várpalotai cég telephelyére, illetve Nemesvámosra is.

 



A tartós tej szétosztását a karitász végezte. Jobbról Zagyva Richárd (Fotó: Penovác Károly)


Az önkormányzatok a szociális intézményeik segítségével előzetesen felmérték az igényeket, és a szociális helyzet szerint kiválasztották a rászorulókat. Segítségre elősorban a létminimum alatt élők számíthattak. A felmérést követően egy listát bocsátottak a karitász rendelkezésére. A szervezet önkéntesei segítségével szállította ki az élelmiszert a megyében élő családokhoz. A rászorulók ebben a segélyakcióban négyfajta tartós élelmiszert kaptak: a tejen kívül száraz tésztát, lisztet és diókrémet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!