Várpalota

2014.09.01. 13:20

Átadták a Bartos Sándor iskola megújult épületét

Rendhagyó tanévnyitón adták át a diákságnak a Bartos Sándor Általános Iskola önkormányzati forrásból megújult épületét.

Szabó Péter Dániel

– Betört a fény a tantermekbe és a folyosókra. Sokkal világosabb és szebb lett a tavaly alapításának ötvenedik évfordulóját ünneplő intézményünk belső tere. Még tavaly ősszel látogatott el hozzánk Talabér Márta polgármester, hogy járjuk körbe együtt az iskolát, s mérjük fel, hol van szükség felújításra. Öröm látni, hogy ilyen hamar meg is valósult a tervezett beruházás – mondta el az iskola udvarán a napokban tartott tanévnyitón Pócsik József igazgató, aki lapunk kérdésére hozzátette, a látványos változást jól példázza: akadt olyan kisdiák, aki elsőre azt hitte, rossz helyre jött, amikor belépett a felújított intézménybe.

Új nevelőket is bemutatott az évnyitón az igazgató. Az óvodába Juhász Orsolya konduktor és Kónya Judit gyógypedagógus került, utóbbi az autista csoportban dolgozik majd. Az iskolába Balogh Enikő nevelőt és a speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó Kuntár Ferenc gyógypedagógust vették fel.

Talabér Márta polgármester és Pócsik József igazgató adta át a megújult épületet a diákságnak  (Fotó: Szabó Péter Dániel)

– Amikor arról érdeklődtem, hogy mi volt a leginkább szembetűnő a felújítás után, többen is azt mondták: a fény. A fény, ami éltető elem. Boldoggá és jókedvűvé tesz. Az idei tanévnyitón van is okunk a jókedvre, hiszen az 51. évében járó intézmény belső tereit több mint ötmillió forintból újítottuk fel. Tizenhat új ajtót építettünk be, két szinten kicseréltük a falburkolatot és a járólapot, s hét terem kapott új padlózatot. Az 51 év alatt a ma már egységes gyógypedagógiai intézményként működő iskola a városban és a szakmában egyaránt rangot és elismertséget vívott ki magának. Reményeink szerint ezt a fontos munkát inspirálni és segíteni fogják a megújult belső terek – mondta el Talabér Márta polgármester, majd Pócsik József igazgató társaságában hivatalosan is átadta a megszépült Bartos iskolát a nebulóknak.

Hétfőn reggel a Tési-dombon található Bán Aladár Általános Iskolában is részben felújított intézményt vehettek birtokba a diákok. Az épület északi oldalán a homlokzati nyílászárókat cserélték ki az elmúlt hetekben, így olcsóbban is üzemeltethető a jövőben az intézmény. Várpalota polgármestere kérdésünkre elmondta, a most lezajlott nyílászárócsere egy három ütemből álló fejlesztés első állomása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!