Várpalota

2014.11.24. 18:41

Beteg diáktársukat támogatják a gyermekek

Jótékonysági futást szervezett a napokban a Bán Aladár Általános Iskola közössége az intézmény ötödikosztályos diákja, a leukémiával küzdő Lónyai Dóra kezelésének támogatására.

Szabó Péter Dániel

Évente kétszer immár hagyomány a Tési-dombon található iskolában, hogy jótékony célú futóversenyt szerveznek a diákoknak. Általában egy-egy osztály vagy évfolyam táborozásának támogatására gyűjtenek, de volt arra is példa, hogy az intézmény egyik beteg diákjának megsegítése volt a cél.

Kisdiákok, szülők és tanárok együtt futottak a beteg Dóriért (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Sajnos ezúttal is az utóbbi apropóból gyűltek össze a közelmúltban mintegy háromszázan a városrészben, hiszen a leukémiával küzdő 5.osztályos nebuló, Lónyai Dóra és családja számára gyűjtöttek a résztvevők. A kislány családjával egy 32 négyzetméteres kis lakásban él.. A gyógyítása Budapesten, a Tűzoltó utcai gyermekklinikán történik, az előreláthatólag kétéves kezelés komoly anyagi terhet ró a családra, akiknek egy steril szobát is ki kellene alakítani, hogy Dóri itthon tölthesse napjait.

A nemes cél megsegítése érdekében hirdetett most versenyt a Bán Aladár iskola, az 500 forintos nevezési díj befizetését követően kettő, illetve négy kilométeres távon indulhattak a résztvevők. A diákok mellett szülők és tanárok is bekapcsolódtak, sőt, a megye más részeiről is érkeztek vendégek a futóversenyre. Dr. Juhász Attiláné igazgatónőtől megtudtuk, a felajánlásokkal együtt összesen mintegy 520 ezer forint gyűlt össze, amelyet a Bakony Szíve Alapítvány által nyitott gyűjtőszámlára utalt az intézmény.

Címkék#várpalota

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!