Várpalota

2014.09.22. 17:29

Bemutatta jelöltjeit Várpalotán az MSZP

Várpalota – Hét választókörzetben indít képviselőjelöltet a településen a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete, jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón.

Szabó Péter Dániel

Már korábban, jelöltséghez szükséges az aláírásgyűjtés előtt is terveztük, hogy bemutatjuk palotai jelöltjeinket, ám egy betegség megakadályozott ebben, mondta el Falussy Sándor önkormányzati képviselő, az MSZP polgármesterjelöltje, akit az 1. számú választókörzetben (Belváros 1.) a képviselői székért is indít a párt. A 2-es körzetben (Belváros 2.) Varga Lászlót, a 3-asban (Kálvária) Sipos Tamást, a 4-esben (Kismező) Kovács Györgynét, az 5-ösben (Tési-domb) Fischer Józsefet, a 6-osban (Loncsos) Dániel Mária Magdolnát, a 8-asban (Inota falu és Készenléti-lakótelep) pedig Kovács Imrét indítja az MSZP. – A 7-es körzetben, vagyis az Alsóvárosban nem indítunk képviselőjelöltet. Szerettünk volna, ám a mi jelöltünk visszalépett, olyan embert pedig, akit jó eséllyel tudnánk indítani a városrészben, nem találtunk. Szöllősi Jánost, a DK-Együtt-PM közös jelöltjét – mint korábbi szocialista jelöltet – viszont jó szívvel ajánljuk a választóink figyelmébe – mondta el Falussy Sándor az MSZP helyi irodájában tartott sajtótájékoztatón.

A párt várpalotai jelöltjei (b-j.): Kovács Imre, Kovács Györgyné, Falussy Sándor, Dániel Mária Magdolna, Sipos Tamás, Fischer József és Varga László (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A párt várpalotai programjával kapcsolatban a polgármesteri székért is harcba szálló politikus elmondta, olyan várost szeretnének, ahol jól érzik magukat a fiatalok, szívesen vállalnak gyermeket, s nem viszik el őket sem óvodába, sem pedig iskolába más településekre. Ehhez azonban a minőségi oktatása és jobb körülményekre van szükség az intézményekben. – Épp ezért, ha polgármesterré választanak a várpalotaiak, azonnal növelném az óvónők létszámát, a város jelenlegi vezetése ugyanis csak idén öt óvónői álláshelyet szüntetett meg. A civil szervezeteknek sem kellene megalázó módon kéregetniük a képviselőktől, visszaállítanánk a korábbi támogatási rendszert. A közterület-felügyelők létszámának növelése is sürgős kérdés, ahogy a képviselőtestületi ülések élő televíziós közvetítésének azonnali visszaállítása is – hangsúlyozta Falussy Sándor, aki további terveivel kapcsolatban elmondta, pályázati forrásból megépíttetné a városi uszodát, aszfaltos úttal kötné össze Inota falut és a Készenléti-lakótelepet, kerékpárutakat pedig Veszprém, Székesfehérvár, illetve a Balaton irányába építtetné. Segítené a munkahelyek létrehozását is, ehhez azonban szükség van hatékony együttműködésre a térség országgyűlési képviselőjével is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!