Várpalota

2014.08.12. 12:16

Az új elnököt indítja a Jobbik Várpalotán

A párt új helyi elnökét, Galambos Istvánt indítja a polgármesteri posztért a Jobbik a településen, jelentették be kedden sajtótájékoztatón.

Szabó Péter Dániel

Kepli Lajos országgyűlési képviselő mutatta be a civileket és párttagokat egyaránt felvonultató várpalotai csapatot. Elmondta, sok munka vezetett ahhoz, hogy a városban egy új, ütőképes csapattal vágjanak neki a 2014-es önkormányzati választásoknak. A Jobbik polgármester-jelöltje a településen a párt új várpalotai elnöke, Galambos István.

Kepli Lajos, Galambos István, Magyarósi Attila, Szényi Erzsébet és Lukács Péter (j-b) a Jobbik várpalotai irodájában tartott sajtótájékoztatón (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A városvezetői székért harcba szálló politikus hangsúlyozta, a Jobbik mind a nyolc palotai választókerületben állít képviselő-jelöltet, közülük munkahelyi elfoglaltságok miatt csak négyen tudtak személyesen is ott lenni a bemutatkozó sajtótájékoztatón.

Az 1-es választókörzetben (Belváros 1.) Gábris Zoltánt, a 2-esben (Belváros 2.) Galambos Istvánt, a 3-asban (Kálvária) Kiss Györgyöt, a 4-esben (Kismező) Magyarósi Attilát, a 5-ösben (Tési-domb) Szényi Erzsébetet, a 6-osban (Loncsos) Lukács Pétert, a 7-esben (Alsóváros) Kálmán Lászlót, míg a 8-asban (Inota falu és Készenléti-lakótelep) Bite Zoltánt indítják. A kompenzációs lista első helyén a polgármester-jelölt, a második és harmadik pozícióban pedig Lukács Péter, illetve Bite Zoltán található.

Lapunk kérdésére Galambos István elmondta, a győzelemért indulnak harcba, ezért vonultatnak fel helyben ismert és elismert embereket. Ami a várt eredményt illeti, az eddiginél jóval erősebb képviseletet szeretnének a várpalotai testületben, több képviselői hellyel számolnak. Kepli Lajos hozzátette, országosan és helyben is alapvető célja, hogy bebizonyítsák: a Jobbik a második legerősebb párt a kormányzó Fidesz mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!