Várpalota

2017.03.13. 19:35

A költőóriásra emlékeztek a diákok

Várpalota - Az Arany János-emlékévhez csatlakozva két várpalotai iskola is rendhagyó programmal tisztelgett a 200 éve született költőóriás előtt.

Szabó Péter Dániel

A Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskolában az intézmény aulájában tartottak egy megemlékezést, ahol a diákok Keresztény Stefánia tanárnő segítségével dolgozták fel Arany János életét.

A Bán Aladár Általános Iskolában tartott ünnepi alkalmat is Arany János születésének 200. évfordulója ihlette.

- Az emlékműsorban egy rendhagyó irodalomórán vehettünk részt, s ily módon óralátogatóként a szülők, hozzátartozók is bepillanthattak a tanítás folyamatába - tudtuk meg Juhász Attiláné igazgatónőtől.

Az Arany János-emlékműsorban egy rendhagyó irodalomórába tekinthetett be a közönség  Fotó: Szabó Péter Dániel

- Arany János magyarságtudatunk része. Versbe szedett örök érvényű gondolatait az iskolai oktatással is hagyományozzuk nemzedékről nemzedékre. A költőóriásnak az emberi életút szinte minden szakaszára van útravalója, ami eligazít bennünket a világban, és segít megtalálni a helyes utat. A jelenlévők között nincs olyan ember, aki ne ismerné a Toldit, ne gondolná végig a barátság lényegét Petőfi és Arany, a két XIX. századi gondolkodó levele-zését olvasva - emelte ki ünnepi beszédében Juhász Attiláné.

Az intézmény korábban egy versíró és rajzpályázatot is meghirdetett. A legjobb munkákért járó elismeréseket ezen a napon adták át a diákoknak.

A rendezvényen elhangzott, hogy a Musits Istvánné által írt és szerkesztett emlékműsor nagyon jól beilleszthető a felső tagozat bármely évfolyamának a tananyagába. Épp ezért a Bán Aladár Általános Iskola felajánlja műsorát a várpalotai iskolák tanulóinak, előre egyeztetett időpontban szívesen előadják azt a diákok bármely intézményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!