Várpalota

2017.06.08. 14:09

A Diadal napja a Thury-várnál

VÁRPALOTA Június második hétvégéjén negyedszer rendezik meg a Thury-várnál a Diadal napja történelmi várjátékot, amellyel ezúttal is az 1566-ban sokszoros túlerőben lévő török sereget visszaverő Thury György kapitánynak és hős vitézeinek állítanak emléket a szervezők.

Szabó Péter Dániel

A több ezer vendéget vonzó, ingyenesen látogatható történelmi rendezvény csúcspontja idén is a vár előtti csata lesz, ahol június 10-én este több száz hagyományőrző részvételével idézik meg a korabeli ostromot. Emellett június 9-11. között, a háromnapos várjáték során hagyományőrző felvonulás, középkori hangulatot idéző falu és vásár, tűzsonglőrök bemutatója, agárkiállítás és -futtatás, kiállítások, lovas- és solymászbemutató, koncertek, magyar és török tábor, s színes programok tömkelege várja a látogatókat. Külön érdekesség lesz a korabeli ítélkezési rendet bemutató Bűntettek és büntetések címmel meghirdetett program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!