Várpalota

2015.03.26. 12:27

600 millióból újul meg a 8-as főút Várpalotát átszelő szakasza

Teljes hosszúságában megújul a 8-as főút Várpalotán áthaladó szakasza, a 600 millió forintos beruházás a tervek szerint a nyár elején indul.

Szabó Péter Dániel

Mindezt Talabér Márta polgármester és Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője jelentette be csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón. A képviselő-testületi ülés szünetében Kontrát Károly elmondta, a kormány jelentős útfelújítási programot valósít meg az elkövetkező időszakban, amelynek részeként újul meg a 8-as főút Várpalotát átszelő szakasza.

(Fotó: Szabó Péter Dániel)

- A kormány úgy döntött, hogy részben uniós, részben hazai forrásból jelentős összeget, összesen 68 milliárd forintot költ a közúthálózat fejlesztésére. Várpalota ebből 600 millió forintnyi támogatást kap, amiből az inotai iparvágányt átvezető hídtól egészen a település Veszprém felőli végéig újul meg az útburkolat.

A közbeszerzés már elindult, a közútkezelő feladata, hogy az év végéig befejezze a kivitelezést – mondta el Kontrát Károly. A térség országgyűlési képviselője a Napló kérdésére hozzátette, a munka a tervek szerint a nyár elején indul, az útfelújítás és a 8-as főút várost elkerülő szakaszának építését összehangolják a szakemberek.

Talabér Márta polgármester és Kontrát Károly országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Polgármesterként kiemelten fontosnak tartom, hogy a belterületi utak minél jobb állapotban legyenek, a kormánytól az elmúlt év végén kapott 300 millió forintos támogatás egy része is ezt a célt szolgálja majd a felszíni csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása mellett. A várost kettészelő 8-as főút öt kilométeres szakaszának felújítása jól illeszkedik a város fejlesztési tervébe – tette hozzá Talabér Márta polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!