Várpalota

2015.03.16. 15:57

Ismét bizalmat kapott az elnök - Tisztújítás a Rákóczi Telepi Baráti Körnél

Továbbra is Einreinhof Attilát választotta meg elnöknek a közelmúltban tartott tisztújító közgyűlésén az idén ötéves Rákóczi Telepi Baráti Kör.

Szabó Péter Dániel

A városrész közösségi életének fellendítését és a bányászhagyományok ápolását a zászlajára tűző, igen aktív egyesület a Rákóczi Telepi Tagiskolában tartotta közgyűlését, amelyet Gadanecz György vezetett. Az elmúlt öt esztendőről részletes beszélt beszámolójában Einreinhof Attila, mondandója közben pedig kivetítve peregtek a sikeres rendezvények és akciók alkalmával készült fényképek.

– A kezdet 2009. december 4-e, a Szent Borbála-emlékmű avatása volt. Néhányan már évekkel korábban készültünk arra, hogy ez az emlékmű megvalósulhasson és kialakítsunk egy közösséget, de az igazi fordulópont az avatás volt. Ez adta meg a végleges lökést a közösségnek. A Rákóczi Telepi Baráti Kör hivatalosan 2010. május 28-án alakult meg, azóta dolgozunk vállvetve céljainkért – mondta el az elnök, aki felidézte mára hagyománnyá vált rendezvényeiket, például a Pléhcsárda-napot, amellyel minden év júliusában az egykori bányász vendéglátóhelynek kívánnak emléket állítani. Einreinhof Attila beszélt még a különböző bányász megemlékezésekről, a VBSK néhai kiváló labdarúgói előtt tisztelgő futballtornáról, és a népszerű klubdélutánokról is, amelyek keretében ismert embereket látnak vendégül és mutatnak be az érdeklődő tagságnak.

Einreinhof Attila elnök a baráti kör közgyűlésén

Várkonyi Emília öt esztendőre visszatekintő pénzügyi beszámolóját követően a tisztújítás során Einreinhof Attila elnökletével az eddigi vezetőség kapott bizalmat a továbbiakban is. Egy változás történt csupán. A Várpalotai Oimpiai Baráti Kört is vezető Poór Gyula életkora miatt lemondott vezetőségi tagságáról, helyette Simon Ágnes önkormányzati képviselőt, a Rákóczi Telepi Tagiskola intézményvezetőjét szavazta meg a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!