Várpalota

2013.03.18. 14:05

Tehetségek a Thuriban

Népdallal, verssel és hangszeres muzsikával léptek a közönség elé a közönség elé a Thuri György Gimnázium tehetséges diákjai az intézmény közelmúltban rendezett éves gáláján.

Szabó Péter Dániel

Javarészt tanárokból, szülőkből és diákokból állt az iskola és a Várpalota Gimnáziumáért Alapítvány által szervezett jó hangulatú gála közönsége. A hagyományos rendezvény alapvető célja, hogy lehetőséget nyújtson a diákok bemutatkozására, különféle művészeti területeken való szereplésre, ily módon is elismerve kiváló teljesítményüket. Ennek megfelelően az estébe nyúló program nyitányaként egy kisfilmet vetítettek le a megjelenteknek - köztük Katona Csaba alpolgármesternek és több önkormányzati képviselőnek -, ami a fogathajtásban nemzetközi szinten is elismerésre méltó eredményeket elérő diák, Palkovics Dávid sikereit mutatta be. Fenyvesi Zoltán igazgató köszöntőjében a gálát is szervező alapítvány fontos szerepét hangsúlyozta.

 

A tehetséges diákok támogatásának fontosságáról is beszélt köszöntőjében Fenyvesi Zolán igazgató (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- A tanórán kívüli elfoglaltságok, hasznos tevékenységek, versenyek támogatása mellett az iskola fejlesztésére is tudunk ily módon forrást biztosítani, hiszen az idei évi alapítványi pénzösszegből például a tornaterem öltözőjében tervezünk felújítást - mondta el az igazgató. A bevezetőben említett népdalok, versek és hangszeres előadások mellett vidám jeleneteket és modern dalokat is felvonultató gálaműsor különlegessége volt, hogy a felhangzó darabok egy része saját szerzemény volt. A szereplők közül többen már dícséretes múlttal bírnak, versenyek, díjak és sikeres fellépések igazolják, hogy sok tehetséges fiatal jár a Thuriba, s a tanulók pályafutását valóban érdemes támogatásokkal segíteni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!