Várpalota

2012.11.12. 16:17

Várpalota bemutatkozott a Művészetek Palotájában

Budapest - Nagy sikerrel mutatkoztak be és népszerűsítették Várpalotát a közelmúltban a Művészetek Palotájában (MüPa) tartott nagyívű rendezvényen a város kulturális csoportjai.

Szabó Péter Dániel

Szép hagyomány a fővárosi intézményben, hogy vasárnaponként Cifra palota címmel, főként kisgyermekes családok számára szerveznek színes programokat. A tartalomért általában a MüPa felel, ám havonta egyszer, a Hetedhét ország névre keresztelt sorozatban vidéki városok hozhatják el értékesnek ítélt programjaikat, s népszerűsíthetik településüket. A legutóbbi alkalommal Várpalota kapta meg a lehetőséget.

- A legfőbb célunk az volt, hogy felkeltsük a látogatók érdeklődését településünk iránt. A fellépőkkel, családtagokkal együtt mintegy háromszázan utaztunk el a fővárosba, hogy méltóképp reprezentáljuk Várpalotát. A Thuri-vár kapcsán több reneszánsz jellegű programmal készültünk. Tartottunk kézműves foglalkozást, láthatott bajvívást a közönség, de elkészült például egy várinstalláció is, amelyben vártársasjátékkal lehetett játszani. Elvittük továbbá Budapestre a reneszánsz kori freskók reprodukcióit, reneszánsz kori játékokat, illetve a helytörténeti kiállítás tablóit  mondta el kérdésünkre Horváthné dr. Csomó Orsolya, a szervezést magára vállaló Szindbád Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
 
Talabér Márta polgármester köszöntő szavai után több helyszínen zajlottak a várpalotai programok a Művészetek Palotájában. Az üvegteremben többek között a Tinódi Kamarakórus, illetve a Zenevár csengettyűkórusa adott koncertet, a folyosón fegyverbemutató, a lépcsőteremben mondókázás zajlott, míg a földszinten a fent említett kézműves foglalkozásokra várták a családokat. A Várpalotai Bányász Fúvószenekar és a Cserregő Néptáncegyüttes az aulában mutatkozott be nagy sikerrel.
 
- A  megszokottnál jóval többen látogattak el a vasárnap délelőtti programra, s elismeréssel szóltak a várpalotai előadók, csoportok produkcióiról. Bízunk benne, hogy sok család megjegyezte városunk nevét, s a következő évben vendégként köszönhetjük majd őket Palotán - tette hozzá az ügyvezető igazgató.
 


Gazdag és sokszínű kulturális élet
 

Kiválóan sikerült a város bemutatkozása, a szervezők példaértékű munkát végeztek. A rendezvény jól mutatta, milyen gazdag és sokszínű Várpalota kulturális élete, a kórusoktól kezdve a zenekarokon és a színjátszókon keresztül egészen a bemutatókon szereplőkig mindenki nagyszerűen teljesített, s jó hírét vitte Várpalotának, mondta el kérdésünkre Talabér Márta polgármester.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!