Várpalota

2012.06.26. 08:58

Hölgyeké a legjobb gulyás

Várpalota – Jó hangulatú, megyei főzőversennyel egybekötött juniálist tartott az elmúlt hétvégén a Thuri-vár mellett a Magyar Szocialista Párt (MSZP) helyi szervezete.

Szabó Péter Dániel

Mesterházy Attila pártelnök ugyan nemzetközi kötelezettségei miatt lemondta a részvételt, ám Gurmai Zita és Herczog Edit európai parlamenti képviselők, Gőgös Zoltán megyei elnök és Pál Béla országgyűlési képviselő is ellátogatott a jó hangulatú programra, amelynek egyik fő attrakciója a gulyásfőző verseny volt. – Összesen 10 csapat nevezett a versenyre, amelyből hagyományt szeretnénk teremteni itt, Várpalotán. A megye különböző részeiről érkezett társaságok gulyásfőzése azonban jótékony célt is szolgált. A finom ételeket kóstolójegy megvásárlását követően lehetett megízlelni, a befolyt összeget a hátrányos helyzetű várpalotai gyermekeknek ajánljuk fel.


Természetesen a megmaradt ételt sem dobtuk ki, az ízletes gulyást a Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett hajléktalanszállóra vittük, ahol örömmel fogyasztották el a rászorulók – mondta el lapunknak Falussy Sándor önkormányzati képviselő. A juniális főszervezője hozzátette, a főzőversenyben egyébként a győzelmet és az ezzel járó vándorserleget az MSZP megyei nőtagozata nyerte el. Persze nemcsak a gulyásról szólt ez a nap a Thuri-várnál. A gyermekeket ugrálóvár és trambulin várta, az idősebbek pedig kulturális programoknak tapsolhattak a családi juniálison.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!