Várpalota

2009.08.27. 02:28

Egyre több sikert ér el a sakkozó kislány

Tapolca - Árvai Eszter, a Tapolcai VSE tizenegy esztendős tehetséges sakkozója egyre jobb eredményekkel hívja fel magára a figyelmet - ez évben különösen.

Szijártó János

A kislány első osztályos korában jelentkezett az iskolai sakkoktatásra a Kazinczy iskolában, és annyira megszerette ezt a szép sportot, hogy ott felejtette magát a sakkasztalnál és azóta versenyszerűen űzi ezt a sportot. Számos korábbi országos sikert ért el eddig is, de idén aratta legnagyobb sikerét azzal, hogy ezüstérmet szerzett az országos diákolimpia egyéni döntőjében Balatonlellén. Annyi pontot gyűjtött, mint a bajnok, csak a Bucholz-számítás kedvezőtlen volt a tapolcai kislány számára.

Korábban már 4. helyezést ért el az országos rapid bajnokságon Szombathelyen, a 9 éven aluliak országos bajnokságán Nyíregyházán a nagyon értékes 4. helyet szerezte meg, Debrecenben pedig 5. helyezést a diákolimpiai országos döntőn.

Tavaly decemberben a Szombathelyen rendezett Dunántúl-bajnokságot magabiztosan megnyerve Dunántúl-bajnok lett korosztályában. 2007-ben az év utánpótlás sportolójává választották kor-osztályában Esztert városában, Tapolcán.

Fejlődését jelzi, hogy ősztől felvételt nyert a Maróczy-sakkiskolába Budapestre, ahol az ország legtehetségesebb fiataljait oktatják a sakk szépségeire és fortélyaira.

Eszter sikereiben természetesen nagy szerepet játszik edzője, Hlavács Krisztián. Eszti szeretne elismert, nagy sakkozó lenni, mint példaképe, Mádl Ildikó. Ezért rengeteg időt áldoz a sakkra hétről hétre, hónapról hónapra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!