Utcazene

2014.07.25. 06:41

Szupercsapat a színpadon

Veszprém – A közös muzsikálásra és az improvizációra épülő Random Trip, valamint a veszprémi zenekarok vitték a prímet az Utcazene Fesztivál második napján.

Szabó Péter Dániel

Csütörtökön este már az időjárás is barátságosabb arcát mutatta, így nem csoda, hogy még a nyitónapnál is többen sétáltak be a belvárosba, s hallgatták a hét színpadon fellépő előadók és zenekarok produkcióit. A minden nap más helyszínen bazseváló külhoni utcazenészek ezúttal is kitettek magukért. Az olasz La Tresca és a francia Wombo Orchestra csapatát már saját, veszprémi rajongótábor követi színpadról-színpadra, de a Barcelonából érkezett rasztafárik, a reggae stílust képviselő Microguagua is komoly hangulatot teremtett a Posta előtti téren.

Ami a nagyszínpados produkciókat illeti, a Hangvillánál a veszprémi bandáké volt a főszerep. A Plum Is Fallin’, a The Bluesberry Band és a Company Live Band egyaránt nagy sikerű koncertet adott, ahogy az egyik Kossuth utcai színpadon fellépő Dan’n’Roll is. Az Óváros téren mindenkit mosolyogásra és táncra késztetett a folk és a punk stílust mesterien mixelő holland brigád, a Town Of Saints, de az estére a koronát a Delov Jávor dobos vezette Random Trip tette fel. A Random Trip, ami több, mint egy zenekar, sokkal inkább egy műfaji határokon átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legnagyobb nevei fordulnak meg. Az állandó tagok Delov Jávor, a Turbo dobosa, valamint DJ Q-Cee, a Vinyl Warriorz lemezlovasa, akik körül minden alkalommal változó társaság zenél. Ezúttal az amerikai énekes, Andrew Hefler, a szintén tengerentúlról érkezett mc, iLLspokinn, a United zenekarból ismert billentyűs, Romhányi Áron, valamint a közönség ovációja közepette színpadra lépő Hősök csapata alkotta az alkalmi szupergroupot. Eckü és Mentha, a két hazai pályán alkotó szöveggyáros hívó szavára együtt ugrált és bulizott szinte az egész Óváros tér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!