Utazó

2014.09.23. 16:26

Hogyan parkolhat a reptér közelében? (x)

Repülőjegyek között keresgél,és szeretné a lehető legkedvezőbb áron megúszni a foglalást?

Ha nagy távolságra történő utazásról van szó, akkor a repülő, mint közlekedési eszköz az elsőszámú választás napjainkban. Nem csak kényelme, hanem gyorsasága is mellette szól, így nem véletlen, hogy egyre többen választják, legyen üzleti útról szó, vagy magáncélú utazásról. A fapados járatok néha valóban megdöbbentően alacsony áron kínálják a helyeket, de a hagyományos légitársaságok járatai között is megtalálhatóak a kedvező árkategóriát képviselők. De mégis mire érdemes odafigyelni az utazás megszervezésekor? A repülőjegy körültekintő megvásárlása mellett a poggyászok súlyára is rendszeresen felhívják a szakemberek a figyelmet. A bud.hu szerint az is nagyon fontos, hogy a repülőtéri parkolás témakörével tisztában legyenek az utazók, hiszen így biztosan zökkenőmentesen történik majd minden az induláskor, illetve az érkezéskor.

S hogy milyen lehetőségei vannak a Budapest Airport közelében? A parkolást diszkont áron kínáló parkolóházak sok esetben a reptértől távol helyezkednek el, s bár reptéri transzfert biztosítanak a szolgáltatás keretein belül, de az utazók igényeit nem mindig szolgálják teljes mértékben. Legjobb tehát, ha a repülőtér közvetlen közelében megtalálható parkolási lehetőségek mellett dönt, hiszen ezek árkategóriától függetlenül biztosítják a gépjármű biztonságos elhelyezését. A kamerával, rendszám-felismeréssel és extra biztosítással védett területek mellett a Business Parkoló például fokozott védelmet élvez.

Mindenekelőtt azt kell eldöntenie, mennyire fontos a kényelem az Ön számára, és ezért mennyire mélyen hajlandó a pénztárcájába nyúlni. Abban az esetben ugyanis, ha néhány percet sem kíván sétálni csomagjaival, vagy rokonát, barátját közvetlenül a terminál bejáratánál venné fel, a Premium Parkoló mellett dönthet, amely bár jóval drágább, mint a többi, reptér környéki lehetőség, de nyilvánvalóan ezzel tökéletes kényelmet biztosít.

Sokan választják a terminál mellett elhelyezkedő parkolót, amely általában rövidtávú utazás alkalmával bizonyul remek választásnak. Árai elérhetőek akkor is, ha egy hosszú hétvégét kíván külföldön tölteni, és szeretné gépjárművét a terminál közvetlen közelében hagyni. A bejárattól mindössze 25 méterre helyezkedik el a 749 parkolóhellyel rendelkező terület, amely kedvező napi díjakkal várja az utazókat.

Nem ritka, hogy az üzleti céllal utazók kimagasló színvonalat várnak el a pénzükért, és természetesen a kényelmet is fontosnak tartják. Számukra ideális a Business Parkoló, mely létesítményben napi egységek fizetendőek. A terminálok és a parkoló között kétperces mini buszos út van, melyet azonnal igény bevehet akkor is, ha megérkezett a reptérre. A kényelmes lehetőség maximális biztonsággal társul az őrzött parkoló esetében.

A Holiday Plus Parkoló előnyeit általában azok szokták választani, akik számára nem jelent gondot a terminálig történő 3-5 perces séta. Számukra az 500 férőhelyes parkoló a legjobb döntés. Főleg akkor szokták az utasok ezt a lehetőséget választani, ha hosszabb utazás előtt állnak, hiszen a napidíjak kedvezően alakulnak, és nem terheli meg a pénztárcát túlzottan még az sem, ha egy-két hétig kívánja gépjárművét biztos helyen hagyni.

Szintén napidíjas árakkal számol a Holiday Parkoló, mely a reptér kínálta parkolási lehetőségek közül kétségkívül a legolcsóbb. Bár tény, hogy a 1153 parkolóhellyel rendelkező terület a termináltól 6-10 percre fekszik, de a kényelmes séta általában jót tesz a repülős utazás előtt. Nyaralás előtt állók szívesen részesítik előnyben a napi illetve heti árakat kínáló szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!