Utazó

2014.09.25. 15:22

Falusi turizmus Kapolcson a Kata Borháznál (x)

A jogász végzettségű Dr.Vass István és felesége Kata, 3 évvel ezelőtt költöztek Kapolcsra az ország keleti részéből, Szegedről.

Úgy döntöttek, itt valósítják meg az álmukat és elindítanak Kapolcson egy falusi vendéglátást és borkereskedést Kata Borház néven. A családot a falu hangulata, a rajta átfolyó patak, és az egész völgyet körbeölelő erdő varázsa ragadta meg.

A ház, mely otthont ad a remek pincének és apartmannak, 1782-ben épült.

Megragadó hangulatot kölcsönöz a helynek, mely indokoltan népszerű a falusi turizmust kedvelők körében. A remek helyszín, ligetes udvarával, a terület végén induló heggyel, tökéletes a pihenéshez, feltöltődéshez. Itt az idő is lassabban folyik, méltósággal, kifogva rohanását a hétköznapok igájából.

A sajátos és egyedi architektúrájú apartman, áprilistól októberig várja a vendégeket, felkínálva Kapolcsot a nyári időszakon kívül is. A téli hónapokban megoldható, hogy lovas szánnal, vagy szekéren tegyünk egy kirándulást a környék lankáin. A pince mindig rejt egy-egy palack különleges bort a házigazda szakértelmét és a Balaton felvidék boros-gazdáit  dicsérve. A környék pincéinek kitűnő boraiból állítanak össze saját szortimentet így kínálva saját védjegy alatt a palackokat. Biztosan kóstolhatunk Kata kézműves lekvárkülönlegességeiből, szörpjeiből is, feledhetetlenné téve az itt elköltött reggeliket.

Minden esztendőben látvány-disznóvágásra várják az érdeklődőket. A házias ízek kedvelői sok különlegességet kóstolhatnak a sonkától a hurkáig, akár mindezt borvacsorával egybekötve.

A Vass család kiveszi részét a helyi programok szervezéséből is, aktívan és szívesen közreműködnek a hagyományőrző rendezvények lebonyolításában.

István az elnöke A Völgy Turisztikai Egyesületnek, melynek vállalt célja a térség turisztikai vonzerejének növelése és ez által munkahelyek teremtésen.

A Völgy Egyesület idén októberben nyitja meg Kapolcson az Európai Uniós pályázati forrás segítségével létrejött Völgy Turisztikai Központot.

Kapolcs nyáron a zenétől hangos. Meg kell említenünk az egyedi hangulatú, Művészetek Völgye Fesztivál rendezvénysorozatot is, mert a Kata Borház udvara minden esztendőben helyt ad egy-egy különleges zenei produkciónak. 2014-ben itt működött a Harcsa Veronika Udvar, melynek jövőre is házigazdái lesznek.

http://kataborhaz.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!