Utazó

2014.05.20. 09:50

Ötszázkilenc kincskereső olvasónk látogatott el a veszprémi Margit-romokhoz

Felfedezőjátékunk második állomásán több mint ötszáz résztvevő látogatott el Veszprémbe a borongós idő ellenére.

Marton Attila

A lapunkban megadott GPS-koordináták a veszprémi Szent Katalin-zárdához, közismert nevén a Margit-romokhoz vezettek. A reggeli eső és a felhős idő nem tántorította el a kirándulókat, folyamatosan érkeztek a pecsétgyűjtő állomáshoz, ahol a kedvezményekre jogosító kuponokat is át lehetett venni. A legtöbben az egykori kolostort nézték meg először, majd a vár felé indultak. Sokan útba ejtették a Völgy fagyizót, ahol 25 százalék kedvezménnyel lehetett fagyizni.

Kámán Péter és felesége, Tünde, kisfiukkal, Noellel érkezett Sárvárról. Játékunk előző heti állomása így számukra helyben volt, a veszprémi látogatással már csak két pecsétjük hiányzik ahhoz, hogy részt vegyenek a nyereményjátékon. Barcsik Károly baráti családokkal érkezett Pétfürdőről, míg Kluk Istvánné, Bognár Ágota és Horváth Máté Vas megyéből kelt útra. A hölgyek Csepregről, a férfi Sajtoskálról érkezett, a fagyizó mellett felkeresték a Malomkert éttermet is.

 

A felhős idő ellenére megnövekedett forgalomról számolt be lapunknak Póta László, a Völgy fagyizó üzletvezetője. Egy átlagos vasárnaphoz képest többen fordultak meg náluk és kóstolták meg helyben készített kézműves fagylaltjaikat.

Így tett Pusztai Gábor és Barna Ágnes Eszter is, akik Celldömölkről érkeztek Veszprémbe. A nyereményjátékon részvételt biztosító négy pecsétet mindenképpen szeretnék összegyűjteni, de ha tehetik, mind a nyolc helyszínre ellátogatnak a következő hetekben. A fagyizás után kiadós sétát tettek a várban, és betértek az állatkertbe is. Pusztai Gábor némi malíciával azt is megjegyezte, reméli, a jövő vasárnapi túrán már az évszaknak megfelelő időjárás lesz.

Erdős Géza és Bálint Éva rutinos felfedezőnek számítanak, hiszen játékunk két évvel ezelőtti felvonásán majdnem az összes célállomásra ellátogattak. A veszprémi állomást semmikép- pen sem akarták kihagyni, hiszen a közeli Pécselyről érkeztek. A látnivalók közül először a Művészetek Háza kiállítását keresték fel, de nem szerették volna kihagyni a kedvezményes fagyizást sem.

A kirándulók legnagyobb örömére több veszprémi étterem is csatlakozott a Pannon Lapok Társasága kezdeményezéséhez, így a felfedezők nemcsak a város nevezetességeivel, hanem a gasztronómiájával is megismerkedhettek. Játékunkhoz kapcsolódott az ételek és italok árából egyaránt húszszázalékos kedvezményt biztosító Hotel Historia és Historante, valamint a Malomkert Sörház. A Fejesvölgy étteremben és a Völgyikút Ház étterem kínálatának árából tíz-tíz százalék engedményt kap- tak, akik a pecsétgyűjtő pontnál felvehető ajándékkuponnal érkeztek.

Két évvel ezelőtti játékunkban is részt vett Németh Gyula és felesége. A gárdonyi házaspár szándéka, hogy ellátogatnak a játékban következő újabb helyszínekre is. Nem csupán rutinos geocaching játékosok keresték fel azonban Veszprémet az elmúlt hétvégén. Ozsváth Anett a Fejér megyei Lepsényről érkezett szüleivel, Ozsváth Istvánnal és feleségével, valamint Eszter nővérével és testvére párjával, Roboz Jánossal. Valamennyien először vettek részt a játékban, de nagyon megtetszett nekik ez a lehetőség, ezért szeretnék folytatni a felfedezést, és ellátogatni a további állomásokra is. Veszprémben többek között az állatkertet is meglátogatták.

A Zala megyei Hévízről érkezett Czövek Imre feleségével, Ibolyával, valamint fiával, Imrével és feleségével, Tánczos Judittal a Margit-romokhoz. Amennyiben lehetőségük lesz, a játékban szereplő későbbi helyszínekre is ellátogatnak.

A program sikeres volt az intézményben, sokan jöttek megtekinteni a Művészetek Háza Dubniczay-palotájában található László Károly Gyűjteményt, a turistákat és a helyieket is csábította a kedvezményes belépési lehetőség, mondta Némethné Pajer Orsolya, a Művészetek Háza marketingmenedzsere. A közönség érdeklődött a Dubniczay-palota múltja, a benne található gyűjtemény kalandos sorsa és a műgyűjtő László Károly élete után is, tette hozzá.

Az időjárás végül megkegyelmezett a kirándulóknak, délutánra ugyanis már a nap is kisütött, így semmi nem zavarhatta meg a Veszprémbe érkező felfedezőket a város látnivalóinak felkutatásában.

Barokk kastély a következő úti cél

Magyarország egyik legszebb kastélya lesz geocaching játékunk következő célállomása, ahol vasárnap 10 órától 16 óráig várjuk a kirándulókat. A barokk épület mellett maga a parkbeli séta is nagyszerű kikapcsolódást ígér, nem beszélve arról, hogy a vendégek a közelben trófeagyűjteményeket, vasúti modelleket is megtekinthetnek. De – élményszerűen – ismerkedhetnek emellett a régmúlt mezőgazdaságával, és ha autóba ülnek, akkor betekinthetnek az őshüllők korába, valamint ügyességüket, bátorságukat kipróbálva kalandozhatnak is. A geocaching játék mindemellett azok számára is kiváló lehetőséget nyújt, akik a természetben töltenének több időt, s fenséges balatoni panorámában gyönyörködnének.

Kapcsolódó hír:

Sikeres volt az első kincskeresés: Sárvár, Nádasdy-vár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!