• cikk kép
  Zarándokvonattal híres kegyhelyekre

  Budapest – Lelki megújulásunkért! jelmondattal szerveznek idén zarándokvonatokat a MÁV-START Zrt. közreműködésével.

 • cikk kép
  Ahol Batthyány özvegye élt

  Dáka - A település Pápától hét kilométerre délnyugatra, Kéttornyúlak és Nagyalásony között fekszik. Dáka és környéke már a bronzkorban is lakott hely volt. Nevét az oklevelek 1320-ban említették először, Dalka néven.

 • cikk kép
  Bővült a tavalyi évben a belföldi turizmus

  Tavaly inkább többször utaztunk el rövidebb időre. A legnagyobb hazai szállásfoglaló portál adatai szerint 2014-ben tizedével bővült a belföldi vendégforgalom.

 • cikk kép
  Nem utaznak télen a magyarok

  A magyarok mindössze egy tizede utazik el télen, főként anyagi okok tartják vissza őket. Akik megengedhetik magunknak, hogy télen is „nyaraljanak”, azok többsége az aktív kikapcsolódást választja – derült ki a egy kutatásból.

 • cikk kép
  A Bakónaki-tó mellett a szőlőhegyek pincéit is érdemes felkeresni

  Dobronak - – Kevesen tudják, hogy a szlovéniai település és annak környéke mennyi sok szépséggel, látnivalóval kecsegtet.

 • cikk kép
  Télen-nyáron szolgál látnivalókkal a Balaton-felvidéki község, Nagyvázsony

  Nagyvázsonyról először szinte mindenkinek a Kinizsi-vár jut az eszébe, de talán sokaknak lehet, hogy inkább a Lovasnapok ugrik be a településnév hallatán.

 • cikk kép
  Közép-Dalmácia tájain

  Ilyenkor télen kedvelt időtöltés lehet a nyári utazásainkon szerzett élmények felidézése.

 • cikk kép
  Havanna - Itt ne a fényűzést keressük

  Ha az ember tél végén, tavasszal nyári élményeket, óceánpartot és történelmi városnézést akar magának, és még nem járt arrafelé, utazzon el Kuba fővárosába, Havannába.

 • cikk kép
  Dong-Han, aki keletre hajózott

  Hatvannyolc alkalommal utazott Kínába, ha a kint töltött napokat összeadjuk, csaknem három évet töltött ott Kaiser Mihály a kínai utakra szakosodott idegenvezető.

 • cikk kép

  Három hét, 12 ezer kilométer autózás Calgarytól Floridáig

  Álmaiban Amerika visszainteget

  I am Hungarian. Ha azt mondod, magyar vagyok, csak néznek rád... Aztán visszakérdeznek: Éhes vagy? Angolul a Hungary kifejezéshez igen hasonló hangzású hungry ugyanis ezt jelenti... Az átlag amerikainak fogalma sincs arról, hogy Magyarország létezik. Neki Európa egy ország.

 • cikk kép
  Idén indul a kastélyprogram

  A kastélyprogram tervezési fázisának elindítása és Budapest világörökségi területe veszélyeztetettségi térképének elkészítése is szerepel az új feladatokkal kibővült örökségvédelmi központ 2015. évi munkájában.

 • cikk kép
  Felújítások kezdődnek a prágai várban

  Összesen 292 millió korona (mintegy 3,3 milliárd forint) értékű felújítási munkálatokat terveznek idén a prágai várban.

 • cikk kép

  A polgári küllem mögött fellelhető a modern kor is

  Nemcsak a történelmi múlt őrzője

  Az év bármely szakában vonzó úti célja lehet a kikapcsolódni vágyónak Bad Radkersburg, a kedves, polgári jellegű kisváros, amely Ausztria délkeleti szegletében, közvetlenül a szlovén határ mellett helyezkedik el.

 • cikk kép

  Barlangok, alagutak, lakások

  Város a föld alatt – ahová a madár, de a turista se nagyon jár

  Kit ne érdekelne, mi rejt a föld mélye? A lábunk alatt meglepő titkokra bukkanhatunk, ha elég nagy a kalandvágy bennünk. Budapest különösen gazdag és változatos föld alatti labirintusokkal rendelkezik, ahová se a madár, se az egyszeri turista általában nem jár. Újságíró is csak ritkán.

 • cikk kép

  Dublini kocsmakalandok a szeretett anyóssal, és egyéb serhabos magaslatok

  Sörnapló -– az első kör

  Úgy cammogsz a fapados járat felé terelő utasfolyamban, hogy fejben pörgeted a korábban magoltakat: Beamish, Murphy’s, Guinness, Kilkenny, Irish Harp, Smithwicks, Caffrey-s, stb...