• cikk kép

  Nyeregben ülve fedezhetjük fel Ausztria és Olaszország tájait

  Tirol–-Verona két keréken

  Amikor először értesültem az ötletről, nevezzünk be egy Landeck– Verona bringatúrára, elnéző mosolyt küldtem a hír hozója felé. Aztán kiderült, a kalandos út gond nélkül teljesíthető.

 • cikk kép

  Eredeti pompájában fogadja a látogatókat

  Áprilisban kinyit a megújult pápai kastély

  Pápa - Hosszú, több évtizedet felölelő folyamat eredményeként az idei év tavaszától ismét eredeti pompájában fogadhatja látogatóit hazánk egyik legszebb barokk épülete, a pápai Esterházy-kastély.

 • Új szupervonat Japánban

  Tokió - – Huszonöt másodperc alatt elfogytak a jegyek az új japán szupervonatra, miután megkezdődött a jegyeladás a legújabb japán Sinkanszen-járatra.

 • cikk kép
  Zakynthos legszebb települései (x)

  Zakynthos (Zákinthosz) az egyik legszebb görög sziget és az egyik legkedveltebb turistaparadicsom nem csak Európában, de az egész világon. A csodálatos strandjai és éttermei mellett érdemes bebarangolni az egész szigetet, és megtekinteni a csodálatos zakynthos-i településeket is.

 • cikk kép
  Megvettek három szigetet

  Peking – Három, a világ különböző pontjain elhelyezkedő szigetet vettek meg kínaiak egy online árverésen, Kína legnagyobb internetes kereskedelmi portáljának közreműködésével.

 • cikk kép
  A jellegzetes angol vidékkel filmek helyszíneként is gyakran találkozhatunk

  A jellegzetes angol vidék azoknak is ismerős lehet, akik még sohasem keltek át a La Manche csatornán. Rengeteg kosztümös és napjainkban játszódó filmhez szolgáltak kulisszául a valószínűtlenül zöld dimbek-dombok, a rajtuk legelésző birkák, a birtokokat hálószerűen elválasztó, kőből rakott kerítések, a századok óta álló, ugyancsak kőből készült házak, templomok.

 • cikk kép

  Aki Japánban elveszíti a pénzét, adnak neki, hogy hazautazhasson

  Szusi a felkelő napnál

  A pontosságot, fegyelmet, becsületességet helyezném át itthonra. Irigylésre méltó, hogy a tömegközlekedés óraműpontosságú, nincs hangos szóváltás a reggeli csúcsban vagy mosdatlan ember a metrón – így vall japán élményeiről Kutics Károly almádi kutatómérnök, képviselő.

 • cikk kép
  Ravellóban közelebb az éghez, mint a tengerhez

  Olaszország - Ha az olasz csizma déli felét vesszük célba, egyszerűen nem tehetjük meg, hogy kihagyjuk a Nápoly alatti 40 kilométernyi Amalfi-tengerpartot. Nem mindegy, hogyan. Szerencse és óvatosság kell hozzá.

 • cikk kép
  A Kanári-szigetek második legnagyobbja kifejezetten különleges

  Fuerteventura - Az Atlanti-óceánban található, Spanyolországhoz tartozó szigetek tagjai közül a második legnagyobb a maga 2028 négyzetkilométerével. Mindössze a 45 ezren laknak itt. Szeles és száraz, a szörfösök számára maga a paradicsom.

 • cikk kép
  A haranglábak földjén

  Viszonylag érintetlen természeti környezet, botanikai ritkaságok, néprajzi és épített emlékek –- mindezeket együtt találjuk Zala megye nyugati térségében, a szlovén– magyar és horvát–-magyar határ menti térségben, amit bakancsos túrák során is érdemes bejárni.

 • cikk kép
  Csók-kiállítás a Várkert Bazárban

  Megnyílt a Csók István életművéből válogatott, mintegy 70 alkotást felvonultató kiállítás pénteken, a művész születésének 150. évfordulóján a Várkert Bazárban.

 • cikk kép

  Európa leszorult a dobogóról, a negyedik Stockholm, az ötödik Amszterdam lett

  Tokió a legbiztonságosabb város

  Tokió – Egy felmérés szerint jelenleg a világ legbiztonságosabb városa Tokió. A második és harmadik helyen is ázsiai városok állnak, a legbiztonságosabb európai város, Stockholm a negyedik.

 • cikk kép
  Az olajipar bölcsőjében - Zala egykori kincsének bemutatása természeti szépségek között

  Bázakerettye - A tavasz már a kertek alatt van, hamarosan indulhatnak a nagy túrázások. Az egyik lehetséges célpont a magyar olajipar bölcsője, Bázakerettye és térsége lehet, mely számos látnivalót kínál.

 • cikk kép
  A csodálatos Erdély - Varázslatos természeti környezet történelmi látnivalókkal

  Nagyvárad, Kolozsvár, Békás-szoros, Csíksomlyó, Tordai sóbánya, Gyilkos-tó, Parajd, Korond és Farkaslaka: csak néhány varázslatos helyszín a sok közül, ami bűvöletbe ejti az Erdélybe utazót. A táj szépsége mellett a magyarok közvetlensége, a jellegzetes ételek és a finom pálinka is marasztalja a turistákat.

 • cikk kép
  Az emberi továbbélés legfőbb jelképe mindörökre a World Trade Center marad

  A New York nevezetességeivel történő ismerkedés céljából repülővel, vonattal, metróval, kisbusszal, városlátogató busszal, személygépkocsival egyaránt utaztunk.