• cikk kép
  Csaknem 103 ezren zarándokoltak Santiago de Compostelába július közepéig

  Csaknem 103 ezren zarándokoltak Szent Jakab sírjához a spanyolországi Santiago de Compostelába az idei év első hat és fél hónapjában, vagyis hétezer-kétszázzal többen, mint 2013 első félévében.

 • cikk kép

  A lakatlan Goli otok még ma is rengeteg titkot rejt

  Bunkerekkel övezett sziget

  Rab, Goli -– Szikrázó napsütés, kristálytiszta, azúrkék vízben fickándozó halak, végtelen nyugalom: ideális helyszín a kikapcsolódáshoz, mondhatnánk, hogy ez maga a paradicsom. Akár lehetne is, ha a története nem csupa borzalom lenne.

 • cikk kép

  A nyugat-dunántúli régióban is több Szent Márton-templom található

  Savaria tiszteleg szülötte előtt

  Szombathely -– Szent Márton születésének 1700. évfordulójára készül a keresztény világ, így azok a helyek is felkészülnek 2016-ra, ahol róla elnevezett templom van. Kitüntetett szerepe van Szombathelynek, hiszen Márton Savariában született Kr. u. 316-ban.

 • cikk kép

  Végig a városon: a vasúttól a fürdőn át egészen a Ság hegyig

  Működik a vulkán logikája

  Kemenesalja -– A nyugati Vas megye keleti felén huszonnyolc település egy bokorban –- ez Kemenesalja. És vele a Dél lágy, opálos, lankás, vonzó géniusza, természetesen Hamvas Béla nyomán. Igen, a görögös szépség. Mint amikor az érett szőlőszem húsán áttetszik a napfény.

 • cikk kép

  Rengeteg útvonallal és látnivalóval kényeztetik a turistákat

  Brno a bringások kedvelt terepe

  Brno -– Aki már járt Csehországban annak biztos feltűnt, hogy ott milyen népszerűségnek örvend a kerékpár. Lépten-nyomon találkozhatunk biciklisekkel és ehhez az infrastruktúra is adott.

 • cikk kép
  Bringával Vancouverből Veszprémig - 40 nap két keréken

  A veszprémi Takács Péter nem mindennapi útra vállalkozott, amikor ötévnyi kanadai lét után úgy döntött hazautazik – biciklivel. A közel negyven napos túráról várhatóan július 8-án érkezik majd meg.

 • cikk kép
  Reneszánsz élet Egerváron - Több mint négyszáz túrázó érkezett játékunkra

  Lapcsoportunk geocaching játékának zárórendezvénye az egervári Nádasdy–Széchényi várkastélyba invitálta a négy megye kirándulóit.

 • cikk kép
  Képeslapra kívánkozó városka, télen és nyáron is tele turistával

  Nagy volt a kísértés, hogy a víz fölé lógó erkélyről a tóba vessük magunkat. Nem lett volna ildomos és szerencsés: egyrészt volt stég, másrészt tanácsosabb volt a vízbe lassan beleereszkedni.

 • cikk kép
  Olasz kulturális miniszter: Pompejit nem fenyegeti összeomlás

  Szponzorok segítségét sürgette Pompeji restaurálásához Dario Franceschini olasz kulturális miniszter pénteken, aki azután látogatott az ókori ásatásokra, hogy újabb épület, ezúttal egy üzlethelyiség falai omlottak le.

 • cikk kép

  Strandélmények a kis távolságok és nagy látványok városában

  Svájc: nyár a havas csúcsok alatt

  Svájc a hófödte csúcsok és a szikrázó napsütés országa, amely minden tekintetben kiszámítható a turisták számára (is), és egy svájci nyaralás nem kerül többe, mint egy egzotikus utazás, de leg- alább akkora élmény, vagy talán nagyobb is.

 • cikk kép

  Geocaching

  Lelőhely a kúriában - Kétszáztizenegyen vettek részt a kiránduláson

  Vasárnap délben nyolcvannégynél tartottunk, négy órára viszont már kétszáztizenegyre emelkedett a rácalmási Jankovich-kúriát felfedezők száma. A legtöbb túrázó Fejér és Veszprém megyéből érkezett geocaching játékunk soron következő helyszínére, hogy megkapja a megjelenést igazoló pecsétet.

 • cikk kép

  Chenonceau fenséges tömbje egy híd pillérein magasodik

  Szeretők, özvegyek kastélya

  A Hat hölgy kastélyának is nevezik Chenonceau ékességét, mert mint a francia történelemben annyi mindent, ennek sorsát is nők igazgatták.