• cikk kép
  Ravellóban közelebb az éghez, mint a tengerhez

  Olaszország - Ha az olasz csizma déli felét vesszük célba, egyszerűen nem tehetjük meg, hogy kihagyjuk a Nápoly alatti 40 kilométernyi Amalfi-tengerpartot. Nem mindegy, hogyan. Szerencse és óvatosság kell hozzá.

 • cikk kép
  A Kanári-szigetek második legnagyobbja kifejezetten különleges

  Fuerteventura - Az Atlanti-óceánban található, Spanyolországhoz tartozó szigetek tagjai közül a második legnagyobb a maga 2028 négyzetkilométerével. Mindössze a 45 ezren laknak itt. Szeles és száraz, a szörfösök számára maga a paradicsom.

 • cikk kép
  A haranglábak földjén

  Viszonylag érintetlen természeti környezet, botanikai ritkaságok, néprajzi és épített emlékek –- mindezeket együtt találjuk Zala megye nyugati térségében, a szlovén– magyar és horvát–-magyar határ menti térségben, amit bakancsos túrák során is érdemes bejárni.

 • cikk kép
  Csók-kiállítás a Várkert Bazárban

  Megnyílt a Csók István életművéből válogatott, mintegy 70 alkotást felvonultató kiállítás pénteken, a művész születésének 150. évfordulóján a Várkert Bazárban.

 • cikk kép

  Európa leszorult a dobogóról, a negyedik Stockholm, az ötödik Amszterdam lett

  Tokió a legbiztonságosabb város

  Tokió – Egy felmérés szerint jelenleg a világ legbiztonságosabb városa Tokió. A második és harmadik helyen is ázsiai városok állnak, a legbiztonságosabb európai város, Stockholm a negyedik.

 • cikk kép
  Az olajipar bölcsőjében - Zala egykori kincsének bemutatása természeti szépségek között

  Bázakerettye - A tavasz már a kertek alatt van, hamarosan indulhatnak a nagy túrázások. Az egyik lehetséges célpont a magyar olajipar bölcsője, Bázakerettye és térsége lehet, mely számos látnivalót kínál.

 • cikk kép
  A csodálatos Erdély - Varázslatos természeti környezet történelmi látnivalókkal

  Nagyvárad, Kolozsvár, Békás-szoros, Csíksomlyó, Tordai sóbánya, Gyilkos-tó, Parajd, Korond és Farkaslaka: csak néhány varázslatos helyszín a sok közül, ami bűvöletbe ejti az Erdélybe utazót. A táj szépsége mellett a magyarok közvetlensége, a jellegzetes ételek és a finom pálinka is marasztalja a turistákat.

 • cikk kép
  Az emberi továbbélés legfőbb jelképe mindörökre a World Trade Center marad

  A New York nevezetességeivel történő ismerkedés céljából repülővel, vonattal, metróval, kisbusszal, városlátogató busszal, személygépkocsival egyaránt utaztunk.

 • cikk kép
  Népszerű a lillafüredi erdei vasút

  Lillafüred – Több mint 221 ezren utaztak az Lillafüredi vasúton tavaly, 25 ezerrel többen, mint 2013-ban. Ez az utolsó tíz esztendő legjobb eredménye.

 • cikk kép
  Újjáéledt néphagyomány

  Február közepén nem csak az idei nagyböjt kezdődik el, hanem a 10. újkori torkos csütörtök is. Ez a nap arról szól, hogy a jelentkező éttermek 50 százalék kedvezményt adnak a számla végösszegéből, azonban ez a kivételes ünnep egy szerteágazó néphagyományt takar.

 • cikk kép
  Radenci nemcsak termálfürdőjéről, de ásványvízéről is híres

  Radenci – A Mura folyó jobb partján, az osztrák határ mentén található szlovén kisváros csodálatos zöldövezetben és pompás szőlőskertek között fekszik.

 • cikk kép
  Nádasdyak: Az ősök biztatása

  Nádasdladány - Az Emléknyitogató egyesület sétaúton mutatta be a Nyitott templomok napján a csaknem 200 éves, klasszicista stílusú református templomot, az 1883–-1885 között épült historizáló-neogótikus, vörös tégla burkolatú Szent Ilona-templomot és a Nádasdy-kastély-kápolnát a vizitálóknak.

 • cikk kép
  Tihany – kis hóval, sok jéggel

  Csodálom, hogy a Teljesítmény Túrázok Társasága (TTT) nem írt még ki soha díjat az örök küzdőknek, akik hiába is adják alább mondván: „25 km sok, legyen 20, na de az is sok volt legutóbb, legyen inkább csak 15", aztán azt sem tudják szintidőn belül teljesíteni, de csak elindulnak újra és újra – már pedig én határozottan várományosa lennék e díjnak!

 • cikk kép
  Nemzeti parkokban, természeti kincsekben gazdag ország vagyunk

  Nem is gondolnánk, hogy ebben a kis országban milyen gazdag és változatos a természet! Erdő borította hegyek, lágy dombságok, szikes puszták, szélesen hömpölygő folyók, ritka növény- és állatfajok, csodás barlangok, megannyi különlegesség, amit látni kell. Remek családi program nemzeti parkjaink valamelyikét felkeresni.

 • cikk kép

  Egy emberléptékű főváros a természeti csodák országában, Norvégiában

  A vikingek és a modernitás

  A viking örökség és a modernitás találkozásának színhelye Norvégia fővárosa. A mintegy 600 ezer lakosú Oslo emberléptékű, főbb nevezetességeit, tipikus turistalátványosságait akár egy hetes ott-tartózkodással is feltérképezhetjük.