Tudomány

2014.11.25. 15:51

Fényképezéshez rendkívül hasznosnak ígérkezik a MIOPS

A Kickstarteren gyűjtenek egy fényképezéshez rendkívül hasznos, távolról irányítható, programozható kioldóeszközre.

Hadnagy Marcell

A MIOPS persze közel sem az első kioldó lenne, ami a manuális exponálást helyettesítené szenzorok és áramkörök segítségével, ám a kezelés és teljesítmény tekintetében az egyik leghasználhatóbb mobil megoldásnak ígérkezik.

A MIOPS-eszközhöz nem kell semmilyen kábeles összeköttetés, minden utasítás kiadható Bluetooth-kapcsolaton keresztül, sőt, még ez sem feltétlenül kötelező, okostelefon hiányában lehetőség van manuálisan is vezérelni a MIOPS Basic változatát.

Minden utasítás kiadható Bluetooth-kapcsolaton keresztül (Fotó: MIOPS)

Három fő kioldómódot építettek az exponálóba: a fényérzékelő módban a különböző villámlásokat, villanásokat és fényforrásváltozásokat lehet remekül elkapni, amik legalább 100 milliszekundumig kitartanak, a lézermód a különböző tárgyak, állatok, illetve emberek bemozgásakor süti el a fényképezőt és a vakut, míg a hangérzékelő módnál mindössze egy erősebb hanghatás szükséges a kioldáshoz.

A Kickstarteren a támogatók már 189 dollártól, azaz 43 000 forinttól beszerezhetik a MIOPS Basicet. Megjelenése leghamarabb decemberben várható.

Mindenesetre a finanszírozásával már egész biztosan nem lesz gond, hiszen a kitűzött 75 000 dollár több mint duplája össze is jött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!