Tudomány

2014.10.07. 12:35

Molinó, azaz reklámponyva, mint marketingeszköz (x)

Az őszi időszak a rendezvények, megnyitók, kiállítások, és állásbörzék időszaka, melyeket célszerű a megfelelő módszerekkel hirdetni, hogy minél nagyobb célközönséghez eljusson a hírük. A molinó kiváló felületet nyújt a hatékony reklámozásra kül- és beltéren egyaránt.

A molinó nyomtatással egy olyan tartós élettartamú kommunikációs eszközt nyerhet a hirdető, melyen lehet szerepeltetni az adott cég logóját, szlogenjét, de akár fotóminőségű képeket is megjeleníthet. Az igen magas százalékú pamut, vagy PVC ponyva tartalmú szövetet azért is kedvelik, mert minden síkfelületen kifeszül, és elhelyezésükkor nem kell állványokkal bajlódni. A laminált ponyva alapú molinót beltéri, rövid, maximum néhány hónapos használatra ajánlják, hiszen a téli hideg kikezdheti az anyagát, és a széllökések is szétszakíthatják. Egy jó minőségű molinót azonban akár 5 évig is ki lehet helyezni.

A molinót a molinó szélein lévő fémgyűrűk, vagy rugalmas kötél segítségével feszítik ki. Tehető kerítésre, homlokzatra, beltéri falfelületre, standokra. Lehet vállalati reklám, termékek és akciók eladáshelyi reklámja is. Alpintechnikai szakemberek segítségével akár nagy magasságokba vagy nehezen megközelíthető helyekre is kitehető. Arra azonban érdemes figyelni, hogy az esetleges helyszín közterület foglalási engedélyeket a megrendelő feladata beszerezni.

Ára méret, és anyagfüggő, melyben benne van a molinó nyomtatási, és konfekcionálási költsége is. Az ármeghatározásnál az is fontos, hogy a megrendelő maga viszi-e a nyomdakész grafikát, vagy grafikusi segítséget kér. A konfekcionálás a molinó méretre vágását, széleinek visszahajtását, és gyűrűzését tartalmazza. A molinó anyag alap mérete 320-500 cm szélességű, de ez tovább növelhető.

S hogy miért kedvelik annyian ezt a marketingkommunikációs elemet? Érvként hozható fel mellette a jó minőség, a mobilitás, és a széles felhasználási terület. Flexibilis megoldás, hajlékony, rugalmas, és feszített módon is alkalmazható. Plakát (300 DPI) és fotó (720 DPI) minőségben is kérhető, kültéri alkalmazására garanciát is vállalnak, UV és oldószeres festékhasználat között lehet választani. Viszonylag hamar, általában 2-4 nap alatt elkészül.

A PVC ponyva digitális nyomtatással készül, lemosható, egyszerűen kezelhető, strapabíró, feltekerhető, könnyen szállítható kivitelben készül. A digitális technológiának köszönhetően a molinókon bármilyen grafika megjeleníthető.

A kültéri molinók, azaz a reklám bannerek időjárás és UV álló festékkel, erősített PVC anyagból készülnek, a beltéri molinók általában frontlit PVC ponyvára vagy hurkolt poliészter molinó alapanyagra vannak nyomtatva. A molinó nyomtatás felhasznált ponyva alapanyagai fehér színűek. Választható fekete betétes (blockout) ponyva is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!