Tihany

2014.04.17. 16:35

A főszezonra elkészül a móló előtti park és üzletsor

Tihany - A főszezonben megújulva várják a vendégeket a móló előtti parkban, üzletekben, és addig is megfelelő megközelítési lehetőséget ígérnek a kikötőhöz.

Győrffy Árpád

A novemberben kezdődött munkák állását Tósoki Imre polgármester, Csizmazia Attila, az épületek üzemeltetési jogát elnyert vállalkozó, valamint Horváth Béla, az építkezés művezetője mutatta be csütörtökön.

Csizmazia Attila, Horváth Béla és Tósoki Imre a bazársor felett (Fotó: Győrffy Árpád)

A polgármester szerint május közepére elkészülnek a park és a közvilágítás felújításával. Az egykori bazársor előtti szakasz kivételével elkészülnek azzal az 500 méteres sétánnyal is, ami a park déli végétől a Ciprián-forrás feljáratáig húzódik. A bazársor előtti szakaszt akkor tudják megcsinálni, ha teljesen elkészülnek az ősszel földig bontott épületek és a feszített beton héj alatti épület eredeti formában való újraépítésével. Csizmazia Attila elmondta, hogy júniusban ezzel a munkával is végeznek. A bazársorban a korábbihoz hasonló szolgáltatások lesznek jobb és szebb körülmények között. Újdonság, hogy a betonhéj alatti épület felső szintjén, az egykori posta helyén egy kávézót alakítanak ki, amihez teraszként kapcsolódik a teljes bazársor 400 négyzetméteres teteje. A bazársorban az önkormányzat egy kerékpáros szervizpontot alakít ki. A munkák befejezéséig a főút hegy felőli oldalán lévő parkolót lehet használni. A móló megközelítéséhez ösvényt jelölnek ki a gyalogosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!