Tapolca

2015.03.03. 14:36

Tapolcai választás - Schiffer: az LMP célja a dolgozói szegénység felszámolása

Az LMP célja a dolgozói szegénység leküzdése, amelyet négy pontban összefoglalt programjával kíván megvalósítani – jelentette ki a párt társelnöke kedden Ajkán, a tapolcai országgyűlési képviselőjelöltjükkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Schiffer András kifejtette: céljuk a munkára rakódó közterhek csökkentése a többkulcsos adó bevezetésével, a családi adókedvezmények kiterjesztése a felsőfokú oktatásban részt vevő gyerek 24 éves koráig, az elvándorlás megakadályozása a béremelés eszközével és az induló vállalkozások 150 milliárd forintos járulékcsökkentése.

Közölte, a mai magyar háztartások több mint egyharmada a létminimum alatt él, az elmúlt öt esztendőben a nettó bérek csupán 15 százalékkal emelkedtek. 

Kijelentette: a jelenlegi kormány "a dolgozói szegénység kormánya". A magyar dolgozók átlagbére az uniós bérek kevesebb mint 40 százalékát teszi ki. Ennek legfőbb oka, hogy a rendszerváltás utáni kormányok "szégyenletesen keveset költöttek az oktatásra" - fogalmazott Schiffer András, hozzátéve, hogy a bérnövekedés kulcsa az, ha magasabb hozzáadott értéket termelnek a magyar emberek, erre pedig a minőségi oktatás jelenthet garanciát. 

Az LMP számára nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás a legnagyobb probléma, amelyet meg kell akadályozni - közölte a párt társelnöke.     Az LMP képviselőjelöltje az április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési választáson Sallee Barbara, akit hétfőn vettek nyilvántartásba. Schiffer András elmondta, hogy jelöltjük nem tagja a pártnak, helyi civil aktivista.

Sallee Barbara kiemelte: fontosnak tartja "a helyi értékek erősítését" a térségben. Hozzátette: a jövőt a turizmus és a helyi gazdaság erősítésében látja, "valódi" munkahelyek megteremtésével, ami az elvándorlás folyamatát is képes visszafordítani.

A képviselőjelölt úgy fogalmazott: nem összeszerelőüzemekre van szükség, hanem erős helyi gazdaságra. Értékteremtő munkára van szükség a térségben, ami a vállalkozók támogatásával, a szakszervezetek erősítésével, valamint az oktatás-képzés minőségének javításával érhető el. 

Veszprém megye 3-as (tapolcai) választókerületében azért kell április 12-én időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A voksolás hatvan település választópolgárait érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!