Tapolca

2015.03.26. 11:09

Tapolcai választás - Bemutatkozik Czigler László

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak Veszprém megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében április 12-én. Lapunk bemutatkozási lehetőséget biztosít a képviselőjelölteknek. Elsőként Czigler László független jelölt mutatkozik be.

Napló-információ

Czigler László vagyok, az egyetlen olyan jelölt, akinek az ajkai, a sümegi és a tapolcai térséghez is személyes kötődése van. Ajkán születtem, a Bródyban érettségiztem, itt él az apai rokonságom. Sümegen és környékén élnek az anyai rokonaim. Tapolcához, a Balatonhoz pedig a munkám köt.

Kutató-biológus vagyok. Én állapítottam meg 1995-ben, hogy a Balaton hirtelen átlátszóvá válását és a visszatérő halpusztulásokat a méregtermelő cyanobaktériumok okozzák. 2007 februárjában a Tihanyi Limnológiai Intézet a MeH által finanszírozott kutatásokról szóló beszámoló konferencián elismerte a Balaton toxicitását. Azóta a Gyurcsány–Bajnai- és az Orbán-kormánynak is hivatalos tudomása van arról, hogy a Balaton toxikus. Szakemberként minden pártban ismernek, cikkeimet egyaránt lehozza a Népszabadság és a Heti Válasz, a Népszava és a Barikád.

Czigler László független jelöltként indul az időközi választáson

Tudósként elemző gondolkodással képes vagyok a legjobban álcázott politikai maszlagot megkülönböztetni az értékes javaslatoktól. Függetlenként nem kell pártutasításra nyomkodnom az igen gombot minden idétlen, átgondolatlan ötletre. Pártállástól függetlenül tudom képviselni a térség érdekeit, személyem egyfajta koordinációs szerepet tölthet be a jó ügyek érdekében.

Soha egyetlen pártnak nem voltam tagja. Azért indulok el függetlenként, mert elegem van a GYURBÁN-korszakból!

Válaszok a Napló kérdéseire: a Balaton toxicitásának megszüntetése után lehet csak érdemben fejleszteni a minőségi turizmust. A tapolcai kórházi ellátást vissza kell állítani. Csúcstechnológiás környezetvédelmi és IT-ipart kell a térségbe hozni fiataljaink elvándorlásának megelőzésére. Küzdeni fogok, hogy a folyamatosan három műszakban dolgozók kapjanak külön vasárnapi pótlékot.

Az 5-ös a legjobb, az iskolában, a lottón és a szavazólapon is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!